Krémová polievka z pečených zemiakov, pečeného cesnaku s kozím syrom

ciernalabut - fotkaciernalabut, 19. januára 2013

Hneď ako som na jednom blogu o varení zbadala tento recept, vedela som že ho musím čím skôr vyskúšať. Polievky síce moc nerobievam ale Zobraziť celý popisHneď ako som na jednom blogu o varení zbadala tento recept, vedela som že ho musím čím skôr vyskúšať. Polievky síce moc nerobievam ale táto sa naozaj vydarila :-)

4
porcie
60 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks (stredne veľké)
7 strúčiky
100 ml
700 ml
 menšia




Postup

  1. 1

    Zemiaky ošúpeme a nakrájame na osminky. Na panvici rozpustíme máslo a zemiaky v ňom obalíme. Plech vystelieme papierom na pečenie a rozložíme naň zemiaky obalené v másle, osolíme a okoreníme Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov na 45 minút.

  2. 2

    Po 15 minútach pečenia pridáme k zemiakom strúčiky cesnaku, ktoré neodbalujeme len odrežeme spodné tvrdé časti. V pôvodnom recepte bolo 5 strúčikov cesnaku, ale ja som dala 7 menších a v polievke nakoniec aj tak cesnak nebol cítiť, takže ak chcete viac cesnakovú chuť dajte ich kludne aj 8...

  3. 3

    Po 45 minútach vyberieme plech so zemiakmi a cesnakom.

  4. 4

    V hrnci si na másle opražíme najemno nakrájanú cibuľu, potom pridáme zeleninový vývar, zemiaky (3-4 kúsky zemiakov si nehajte, tie nakoniec nakrájané vložíte do polievky), ďalej vytlačte vnútro cesnakových strúčikov a všetko spolu poriadne rozmixujte.

  5. 5

    Pridajte smotanu, dosoľte, okorente, a pridajte 1-2 lyžíc octu. Kúsky zemiakov ktoré ste si nechali nakrájajte a pridajte do polievky.

  6. 6

    Podávajte s kozím syrom a prípadne môžte dozdobiť čerstvou pažítkou.

  7. 7

    Dobrú chuť !

Diskusia k receptu

3sandra3
tá musí byť výborná, voňavá a sýta :-) vyskúšam
denyany
u nás sa tiež polievky netešia veľkej obľube, ale táto by možno zachutila, uvidíme, ukladám.
beattka
vyzerá to na super polievočku, hlavne takú zimnú, vyskúšam určite, s tým kozím syrom úplne super
babidka
Zaujimava , idem ju zajtra -pozajtra vyskusat . Ja ten kozi syr teda nemusim , ale dcera aj manzel su jeho fanusikmi takze sa urcite potesia .
katka78
@Ciernalabut ďakujem za inšpiráciu! Varila som dnes podľa nej svoju polievočku, postup rovnaký, len som cibuľku zamenila za pór a kozí syr za plesňový. Výborná! :)
Nabudúce možno skúsim už aj s tým s kozím syrom.. ešte som ho nikdy nejedla, raz som kúpila, že vyskúšam, ale som potom naňho zabudla a musel ísť do koša :(
katka78
Vynikajúca polievka, dovolím si ju takto cez komentáre varecháčom pripomenúť. Varila som ju už viackrát, podávala návšteve, priniesla na ochutnávku aj kolegyniam a vždy mala veľký úspech. Odporúčam!





renulienka
Uvarená, vyborná, miesto pazitky som dala petržlenovu vnat a uplne som vynechala smotanu, dnes sa mi akosi neziadalo, ale nabuduce skusim s nou. Dakujem za recept ;-)
mijaita
I pro me polevka krasna, ja vynecham ocet, o kozim syru ani nemluvim. Urcite bude luxusní s čerstvýma bylinkama. Hlásím už dopředu hvězdičku za hvězdičkou! :-)
amelie
ukladám, dávam päť hviezdičiek, ďakujem za dobrý nápad:-)))
mijaita
@renulienka ja radsi "sladke" polevky a treba kulajdu, tam davam zakysanou smetanu. Ocet vubec nepouzivam. I na salat z cervene repy, nebo na lilek v oleji pouzivam jen vinny ocet. A diky za zpravu! :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia