Krémová polievka
Krémová polievka z homára
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
60 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup- Na rozpálenom oleji sprudka opražíme cibuľu, pridáme
papriku, zázvor, čili, petržlen, zeler, mrkvu a cesnak – a všetko spolu podusíme dohneda. Pridáme
tom yum pastu, citrónovú trávu a paradajkový
pretlak. Miešame asi 2 minúty a zalejeme zeleninovým
vývarom. Pridáme homára, osolíme, zakryjeme a povaríme
asi 45 minút.
- Homára potom vyberieme a oberieme z neho
mäsité časti. Z polievky vyberieme aj citrónovú trávu.
Potom ju vymixujeme dohladka. Pridáme smotanu
na varenie a prevaríme asi 10 minút. Necháme
odstáť.
- Príprava vložky do polievky: Na masle na panvici opražíme
kúsky pstruha lososovitého s olúpanými cherry paradajkami.
Opraženú zmes vložíme do taniera, pridáme
sójové klíčky, najemno nakrájanú koriandrovú vňať a jarnú cibuľku. Zalejeme
polievkou.
|