Krémová polievka z hokkaido

edith - fotkaedith, 5. júna 2014
Krémová polievka z hokkaido
Foto: edith

Tekvica Hokaido je bohatá na vitamíny a minerálne látky. Na rozdiel od klasických druhov tekvíc má tekvica Hokaido v kuchyni rozmanité využitie. Je tiež Zobraziť celý popisTekvica Hokaido je bohatá na vitamíny a minerálne látky. Na rozdiel od klasických druhov tekvíc má tekvica Hokaido v kuchyni rozmanité využitie. Je tiež chutnou náhradou nezdravých príloh či ako hlavná prísada do krémových polievok a omáčok. U nás doma ju milujú všetci a táto polievka sa u nás stala TOP :-). Prajem dobrú chuť.

6
porcií
30 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 strúčik
1 ks
1 ks
1 ks
250 ml
3 ks
3 ks
 (vývar)
 na ozdobu




Postup

  1. 1

    Z tekvice odstránime semienka, vlákna a samozrejme šupku. Aj keď šupka pri varení nevadí, lebo krásne zmäkne ale pri tejto polievke ju dávam preč. Nakrájame ju na menšie kúsky, rovnako ako zemiaky, mrkvu, zeler a jablko. Na oleji si opražíme na menšie kúsky nakrájanú cibuľu a postupne pridáme všetku zeleninu. Popražíme spolu cca 5 min. a nakoniec pridáme pretlačený cesnak. Ochutíme korením, soľou, vegetou a zalejeme vývarom / ak nie je použijeme bujón.

  2. 2

    Vývar dáme podľa potreby tak aby bol zarovno v hrnci so zeleninou nakoľko polievka má byť hustá a krémová , priveľa vývaru by uškodilo. Povaríme asi 20 min. kým nám všetko nezmäkne. Na koniec pridáme štipku muškátového orechu a odstavíme. Necháme trochu vychladnúť a ešte za tepla rozmixujeme ponorným mixérom. Keď je polievka hladká tak ju dáme späť na sporák a prilejeme smotanu na varenie, necháme zovrieť a vypneme.

  3. 3

    Na záver si opražíme tekvicové jadierka ( ja osobne ich mám rada úplne opečené :-) ) , ktorými posypeme povrch polievky na tanieri. Môj drahý má túto polievku rád s kyslou smotanou no ja si ju už nedávam. Na úplný záver môžeme pokvapkať tekvicovým olejom alebo balsamicom ( krémovým ).

Diskusia k receptu

safran
robievam na jeseň najčastejšie, ver mi, že aj bez bujónu a vegety je super!, s jabĺčkom som neskúšala
2x edith a leea
radost
hokaido sme začali pestovať vlani-po toľkých chválach tu na VARECHE pri receptoch z tejto tekvičky-zistili sme-že chvály boli oprávnené..tá božská chuť..už je v zemi..rastie..jedlá z neho znásobia naše záhradkárske "šťastie"..:-)
elysa
mám rada takúto polievku, ale s jablkom a zelerom som ju nikdy nevarila, najbližšie ho tam tiež pridám...
1x edith




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia