Krémová polievka z červenej repy s wasabi penou

Krémová polievka z červenej repy s wasabi penou
Foto: Varecha.sk - Sandra Támerová

Autor receptu

Martin Korbelič, šéfkuchár reštaurácie Camouflage v Erdödyho paláci v Bratislave


Suroviny

2-3
porcie
20
minút
príprava
30
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Uvarenú červenú repu si nakrájame na menšie kúsky. Zalejeme smotanou, posolíme, okoreníme, pridáme biele balsamico, a necháme variť asi 30 minút.

2

Do menšieho hrnca dáme mlieko. Pridáme pastu wasabi, osolíme, okoreníme a chvíľku povaríme za stáleho miešania, dávame pozor, pretože zmes nesmie vrieť.

3

Repu so šľahačkou rozmixujeme do hladka a prepasírujeme cez sitko. Povarené wasabi s mliekom napeníme. Náš tip: V prípade, že chcete aby krásna pena vydržala pri podávaní dlhšie, môžete do nej nasypať trochu sójového lecitínu v prášku a ešte raz premixovať.

4

Na panvicu dáme trochu oleja a rozpustíme kúsok masla. Údeného pstruha opražíme z každej strany. Servírujeme nasledovne: Na tanier dáme polievku z červenej repy. Do stredu ukladáme lyžičkou wasabi penu. Opraženého údeného pstruha nakrájame na kúsky, a uložíme na okraj taniera.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • jezibabka1, 5. marca 2010 o 10:19
    polievka a pstruh vyzerajú perfektne (a myslím, že aj tak chutia) , ale po zhliadnutí filmu Wasabi, by som pastu wasabi neochutnala:))


  • sandratamer, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 5. marca 2010 o 10:50
    Veď wasabi chutí ako chren a ten sa k červenej repe hodí priam ideálne...

    P.S. Tá polievka vyvoláva závislosť. Fakt nemá chybu, stojí za to ju vyskúšať - aj príprava je jednoduchá.


  • cistinka, 5. marca 2010 o 15:20
    dokonca aj farebne to ladí....ja mám wasabi rada, aj chren a červenú repu milujem....takže recept beriem k sebe...vďaka


  • jezibabka1, 5. marca 2010 o 21:24
    ja som ešte wasabi nejedla, len som videla, ako sa tváril herec, ktorý to akože jedol :))). Ak to chutí ako chren, tak to vyskúšam. Dcéra to už chcela kúpiť, len som ju odhovorila.


  • 2010, 7. marca 2010 o 23:58
    Wasabi je Japonsky divoko rastuci chren len je silnejsi ako nas a vleti do nosa ovela rychlejsie : )))
    Tazko sa pestuje vo velkom je ovela drahsi ,takze co je v obchodoch pod menom Wasabi je velmi casto normalny chren prifarbeny a ochuteny....
    » en.wikipedia.org/wiki/Wasabi...


  • zemo, 14. apríla 2010 o 20:00
    A keď mi ten pstruh padné ňúter do polievky, mám ho tam nechať alebo ho môžem zjesť? Nie je to neslušné, loviť ho z taniera, keď pán šéfkuchár ho položili na okraj toho veličajzného tanieriska ? A ako sa vlastne má jesť ryba položená na okraji taniera? Lyžicou? Značne nešikovné, nie? Nezabudli ste k tomu vo videu pridať paličky, Sandruška? Tak toto ma bude trápiť po celú noc.... :o)


  • sandratamer, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 14. apríla 2010 o 20:07
    On ten pstruh je opražený, v polievke by sa rozmočil, preto je na kraji taniera :-). Jesť sa má normálka lyžicou takto: ukazovákom ľavej ruky si pridržíš rybku. Druhou rukou pomocou lyžice odkrajuješ z ryby a k tomu si ešte naberieš aj trochen tej geniálnej polievky. A papáš. :-)))


  • zemo, 15. apríla 2010 o 09:41
    čiže na toto jedlo potrebujem dve lyžice, už som pochopil, jednou jem s dvomi rukami rybu a s treťou rukou jem druhou lyžicou polievku, aké jednoduché. Slnečný cirkus je šuviks :o)


  • hubata, 26. júna 2011 o 20:18
    @zemo čoby dve lyžice, jedz ju paličkami a nevyrušuj !
    Jedine my dvaja tu frfleme: mne sa zasa nepáči že je tá polievka taká biela, veď od záhoráckej cvikle mám až mandle červené. Ale polievka môže byť dobrá aj so záhoráckym wasabi (chrenom) a šťukou. Neverím že japonci majú ostrejší chren ako záhoráci, by sa im tie šikmé oči vyrovnali. A veru navarím na zajtra starému do termosky, pribalím dve paličky a ostatní drevorubači budú Hubatému závidieť ako dobre sa oženil.


  • mijaita, 21. februára 2012 o 11:56
    Ne ze bych se mohla utlouct po repe, ale zaujala me polivka s wasabi. Jiste upravy byly nutne. Nemam bile balsamiko. Sladka slehacka tim padem se nehodila. Pridala jsem hustou, zakysanou smetanu. Precezena polivka byla moc ridka, pridala jsem jemne rozmixovanou repu varenou. Wasabi jsem dala do zakysane se slehackou . Zatim bez ryby.
    Polivka je dost dobra, pro repofily bude primo skvostna. Wasabu se smetanou v ni je fantasticke. Presto bych myslela, ze to neni polevka na bezne najedeni, spis takova rautova pochotka nebo maly prdkrm v podobe polevky. S rybama nekamaradim, ale tem, co ryby radi, polevku rada doporucim !




  • mijaita, 21. februára 2012 o 11:57
    Chyby v textu bohuzel nemohu opravit, editace prispevku neni mozna. Bohuzel.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Láska na karí – to je sto chutí a jedna vášeň
Už o týždeň sa v kinách proti sebe postavia francúzska haute-cuisine a pikantná indická exotika.

Rezance s ringlotami
Čím vás len prekvapiť? Čím vás len zasýtiť? Malo by to byť čosi iné, čosi zvláštne. Pripravím vám modranské slíže s ringlotami.

Varecha 35/2014: Zavárame
Časopis Varecha vo štvrtok 28. augusta v denníku Pravda.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 35/2014: Zavárame Zavárame
Časopis Varecha vo štvrtok 28. augusta v denníku Pravda.


TOPlist