Krémová polievka z červenej repy s wasabi penou

Martin Korbelič
šéfkuchár reštaurácie Camouflage v Erdödyho paláci v Bratislave, 5. marca 2010 9:43
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Krémová polievka z červenej repy s wasabi penou Foto: Varecha.sk - Sandra Támerová
2-3
porcie
20 min
príprava
30 min
tepelná úprava


Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Uvarenú červenú repu si nakrájame na menšie kúsky. Zalejeme smotanou, posolíme, okoreníme, pridáme biele balsamico, a necháme variť asi 30 minút.

  2. 2

    Do menšieho hrnca dáme mlieko. Pridáme pastu wasabi, osolíme, okoreníme a chvíľku povaríme za stáleho miešania, dávame pozor, pretože zmes nesmie vrieť.

  3. 3

    Repu so šľahačkou rozmixujeme do hladka a prepasírujeme cez sitko. Povarené wasabi s mliekom napeníme. Náš tip: V prípade, že chcete aby krásna pena vydržala pri podávaní dlhšie, môžete do nej nasypať trochu sójového lecitínu v prášku a ešte raz premixovať.

  4. 4

    Na panvicu dáme trochu oleja a rozpustíme kúsok masla. Údeného pstruha opražíme z každej strany. Servírujeme nasledovne: Na tanier dáme polievku z červenej repy. Do stredu ukladáme lyžičkou wasabi penu. Opraženého údeného pstruha nakrájame na kúsky, a uložíme na okraj taniera.

ohodnoť recept:
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist