Krémová polievka z Bambina

caesar - bez fotkycaesar, 13. augusta 2015
Krémová polievka z Bambina
Foto: caesar

Recept je vlastný na 3 porcie :)

Suroviny

1 ks (100 g)
2 ks
1 ks
4  strúčky
1 PL




Postup

  1. 1

    Na rozpálenom oleji si orestujeme cibuľku do sklovita, pridáme lyžicu múky s nakrájaným cesnakom na menšie kúsky a opražíme do ružova, zalejeme 3/4L studenou vodou a privedieme do varu, pridáme zemiaky nakrájané na menšie kocky, osolíme a varíme do mäkka, polievku necháme trochu vychladnúť a rozmixujeme ju, vytlačíme do nej syr Bambino, ktorý v nej rozpustíme ..dochutíme vegetou, korením a majoránkou podľa chuti, hotovú polievku podávame s krutónmi.

    Krémová polievka z Bambina - obrázok 1

Diskusia k receptu

mirop
maggi a bujon mozes pridat podla chuti... ako sa hovori - fantazii sa medze nekladu :)
evanaaa
Prečo len kritizujete, ak mu to chutí, tak to iste aj s chuťou zje, a možnože nevedel, že sa niektorými pridanými surovinami prehrešil voči nepísanému, ale často pripomínanému "varecháčskemu" zákonu. Ja síce Bambíno ani iné tavené syry nejem, ale nebudem si robiť posmech, ani zhadzovať niekoho, kto to používa.
evanaaa
Nasledujúci recept je od profíka a všimnite si - syr topený, syr smotanový......a u niektorých aj tá vegeta a iné....... a čo je zlé na kupovaných krutónoch? Ja ich občas používam, nemám vždy po ruke suchý chlieb na ich prípravu. A sú rôzne ochutené......
1x mimit
mirop
ano, presne tak @Evanaaa ak mu chuti, nech zje ale preco to davat na varechu?
podajmicesto
Skvelé, mal som včera na obed (mal som tzv. syrový deň), dal som viac cesnaku aj majoránky. krutony som urobil domáce.