Krémová brokolicová polievočka

mataliptak - fotkamataliptak, 26. septembra 2012

Túto polievku u nás miluje každý...ja viem , že ju už asi všetci poznáte ale každý ju robí inak , tak som Zobraziť celý popisTúto polievku u nás miluje každý...ja viem , že ju už asi všetci poznáte ale každý ju robí inak , tak som sa rozhodla dať aj môj overený receptík ...

Suroviny

  stredne veľká
2-3 ks v črievku- bambino
250 ml
  podľa potreby




Postup

  1. 1

    Brokolicu nakrájame na ružičky a dáme variť do vody aj spolu s očistenými a nakrájanými zemiakmi . Pridáme bujon a vegetu podla chuti a necháme uvariť do mäkka . Ked je všetko mäkké pridáme syry a miešame kým sa syr neroztopí , odstavíme z ohňa a ponorným mixérom všetko pekne rozmixujeme . Vrátime to na oheň a prilejeme smotanu , necháme prevrieť a finito ... ked podávame tak na vrch opečieme kocky chleba a mňam polievočka je hotová ... je to rýchlo a chutné .. dobrú chuť ... :-)

Diskusia k receptu

sneica
matka tuto polievku milujem aj ja...je vyborna...:)
marijanka712
aj ja varím brokolicovú tak ako ty až na ten syr to by ma nenapadlo ale vyskúšam podla teba môže to byť super dakujem za nápad..
evanaaa
Mám rada brokolicovú, ale len z brokolice, aj ke&ď som si všimla, že niekto tam ako aj ty pridáva zemiaky ale pre mňa by to už nebolo ono,ak mám precítiť chuť brokolice.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia