Krémová brokolicová polievka

petulko391Petulko391, recept pridal: 21. marca 2010 12:05Ďalšie jeho recepty

Suroviny

5
minút
príprava
35
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Cibuľu na jemno nakrájame a opražíme na oleji (v hrnci), keď je akurát pridáme umytú, naružičkovanú brokolicu a spolu pražíme. Asi po 5 minútach podlejeme vodou, osolíme a pridáme ošúpané zemiaky nakrájané na kocky. Spolu dusíme, okoreníme a pridáme vegetu.

2

Keď brokolica a zemiaky dostatočne zmäkli, odoberieme asi 3 žufanky vývaru, pridáme mlieko a šlahačku (ja väčšinou dávam iba šľahačku).

3

Vylejeme naspäť k brokolici, na chvíľu stiahneme z ohňa. Ponorným mixérom rozmixujeme celú zmnes, podľa hustoty pridáme ešte mlieko. Môžeme ešte pridať trochu pomletého muškatového oriešku

4

Výhoda tohoto receptu je v tom, že môžeme brokolicu nahradiť mrkvou, karfiólom, kalerábom.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • sovka62, 21. marca 2010 o 21:44
    To je výborná polievka. Ja ju robievam aj s cesnakom (ten sa k nej hodí) a podávam s rožkami, ktoré nakrájam na kolieska, natriem maslom, maslovou stranou pritlačím do strúhaného syra a dám do rúry zapiecť do červena. Výborná je aj so syrovými knedličkami.


  • hefi, 22. marca 2010 o 07:52
    Určite si ju cez týždeň urobím, nerobievam takéto polievky, určite vyskúšam, no a tie sovkine rožky... super nápad


  • sjuz, 22. marca 2010 o 09:18
    Ja robievam bez smaženia na cibuľke - len varím, rozmixujem, a pridám sladkú smotanu a cesnak... a do nej opražené chlebové kocky.


  • slnieckosom, 22. marca 2010 o 09:28
    Veľmi dobrá aj ja si jej vždy hutne doprajem ;-))


  • tinca, 22. marca 2010 o 20:54
    Aj ja s cesnakom, ten milujem a k tomu krutónky.


  • sslavica, 7. januára 2011 o 08:46
    dnes ju idem uvariť, dám aj ten cesnak. už sa teším. mám rada krémové polievky.


  • teodora, 8. januára 2011 o 11:39
    Výborný nápad od sovky, tie rožteky idem vyskúšať. Vdaka.


  • 3sandra3, 16. marca 2012 o 19:39
    obľubujem takéto zeleninové krémové polievky



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha v piatok 1. mája v denníku Pravda.


TOPlist