Krémová brokolicová polievka

petulko391Petulko391, recept pridal: 21. marca 2010 12:05Ďalšie jeho recepty

Suroviny

5
minút
príprava
35
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Cibuľu na jemno nakrájame a opražíme na oleji (v hrnci), keď je akurát pridáme umytú, naružičkovanú brokolicu a spolu pražíme. Asi po 5 minútach podlejeme vodou, osolíme a pridáme ošúpané zemiaky nakrájané na kocky. Spolu dusíme, okoreníme a pridáme vegetu.

2

Keď brokolica a zemiaky dostatočne zmäkli, odoberieme asi 3 žufanky vývaru, pridáme mlieko a šlahačku (ja väčšinou dávam iba šľahačku).

3

Vylejeme naspäť k brokolici, na chvíľu stiahneme z ohňa. Ponorným mixérom rozmixujeme celú zmnes, podľa hustoty pridáme ešte mlieko. Môžeme ešte pridať trochu pomletého muškatového oriešku

4

Výhoda tohoto receptu je v tom, že môžeme brokolicu nahradiť mrkvou, karfiólom, kalerábom.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • sovka62, 21. marca 2010 o 21:44
    To je výborná polievka. Ja ju robievam aj s cesnakom (ten sa k nej hodí) a podávam s rožkami, ktoré nakrájam na kolieska, natriem maslom, maslovou stranou pritlačím do strúhaného syra a dám do rúry zapiecť do červena. Výborná je aj so syrovými knedličkami.


  • hefi, 22. marca 2010 o 07:52
    Určite si ju cez týždeň urobím, nerobievam takéto polievky, určite vyskúšam, no a tie sovkine rožky... super nápad


  • sjuz, 22. marca 2010 o 09:18
    Ja robievam bez smaženia na cibuľke - len varím, rozmixujem, a pridám sladkú smotanu a cesnak... a do nej opražené chlebové kocky.


  • slnieckosom, 22. marca 2010 o 09:28
    Veľmi dobrá aj ja si jej vždy hutne doprajem ;-))


  • tinca, 22. marca 2010 o 20:54
    Aj ja s cesnakom, ten milujem a k tomu krutónky.


  • sslavica, 7. januára 2011 o 08:46
    dnes ju idem uvariť, dám aj ten cesnak. už sa teším. mám rada krémové polievky.


  • teodora, 8. januára 2011 o 11:39
    Výborný nápad od sovky, tie rožteky idem vyskúšať. Vdaka.


  • 3sandra3, 16. marca 2012 o 19:39
    obľubujem takéto zeleninové krémové polievky



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist