Krémová brokolicová polievka

ajus969 - bez fotkyajus969, 14. apríla 2015
Krémová brokolicová polievka
Foto: ajus969

Rýchla, na prípravu nenáročná a chutná polievka.

4
porcie
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
200 g




Postup

  1. 1

    Ružičky brokolice dáme variť do osolenej vody (4-5cm vody nad brokolicou), vody nedávame príliš veľa, aby sme mali polievku čo najhustejšiu. Varíme 15-20 minúť, kým brokolica nie je uvarená.

  2. 2

    Brokolicu rozmixujeme ponorným mixérom do hladka, ak je polievka príliš hustá, prilejeme vodu a privedieme do varu.

  3. 3

    Do rozmixovanej brokolice prilejeme smotanu na šľananie. (Ak máme polievku náhodou príliš riedku, smotanu na šlahanie si zmiešame s trochou studenej vody a vmiešame do toho hladkú múku a túto zmes cez sitko vlejeme do rozmixovanej brokolice.)

  4. 4

    Necháme povariť asi 3 minúty, odstavíme a dochutíme mletou červenou paprikou (cca tretinu kávovej lyžičky), soľou a mletým čiernym korením.

  5. 5

    Podávame s opečeným chlebíkom.

Diskusia k receptu

sovka62
Robievam podobne, ale pridávam aj cesnak. Brokolica je kel a ku kelu sa cesnak priam žiada. Papriku nepoužívam a namiesto čierneho korenia polievku dochutím troškou muškátového orieška. Pred rozmixovaním časť brokolice vyberiem a tú potom vkladám do taniera, spolu s opečeným chlebíkom.
havino
tiež ju varím takto jednoducho, brokolicu zalejem len ani nie nad ňou vodou, uvarím do mäkka, rozmixujem, cesnak musí byť, smotanou riedim do konzistencie, akú chcem a aj bazalku, nič viac a krutony tiež
ada13
prave sme doobedovali tuto uzasnu polievocku.urcite sa k nej budem vracat. este pozn.zahustila som ju varenymi zemiakmi,ktore som mala navyse od maska.K slahacke som pridala aj trosku mlieka,lebo som jej chcela mat viac. vdaka.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia