Krémová brokolicová polievka

Krémová brokolicová polievka
Foto: lenkac
lenkacLenkac, recept pridal: 5. decembra 2012 22:11Ďalšie jeho recepty

Rýchla a veľmi obľúbená polievka u nás. Brokolica je zdravá a takáto forma úpravy - mňam :)

Suroviny

5-6
porcií
10
minút
príprava
20-25
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Pripravíme si všetky suroviny, nakrájame zemiaky na kocky a brokolicu na menšie časti.

2

Na oleji opražíme cibuľu, pridáme brokolicu, chvíľku popražime a pridáme zemiaky.

3

Chvíľku pražíme, pridáme soľ, mleté čierne korenie, bobkový list,nové korenie a zalejeme vodou.

4

Pridáme muškátový orech. Ja som mala celý, tak som tam pristrúhala.

5

Keď je brokolica a zemiaky hotové, vyberieme z polievky zopár hlávok brokolice a zopáč kociek zemiakov. Odložíme a použijeme na záver.

6

Polievku odstavíme. Vyberieme nové korenie a bobkový list. Zvyšok rozmixujeme, pridáme smotanu na zjemnenie a odložené kúsky brokolice a zemiakov. Pridáme ocot a cukor - podľa chuti ! Ale ocot je dôležitý pri tejto polievočke.

7

Ešte a chvíľku dáme na sporák, trošku prevariť smotanu (cca 10 min).

8

Ja som ju podávala s domácimi krutónmi.

9

Dobrú chuť :)



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • mirkamt, 6. decembra 2012 o 09:25
    hm, chutná polievočka, dala by som sa pozvať ;-)


  • evanaaa, 6. decembra 2012 o 17:10
    Všimla som si, že väčšina z vás dáva do tejto polievky zemiaky, len nechápem za akým účelom. Ak chcem brokolicovú, nebudem miešať chute a vychutnám si brokolicu. Ja robím veľmi jednoduchú, nerobím ju nakyselo, len takú prírodnú. Ale nehovorím, že takáto nie je dobrá, iste chutí, len ináč. Tiež dávam krutónky.


  • pee1pee, 15. októbra 2013 o 10:20
    evanaaa zemiaky sa dávajú za účelom zahusťovania,ja tiež robievam brokolicovú krémovú,takú natúr,iba čierne korenie ,soľ, brokolica,zemiaky a šľahačková smotana. Inak sa mi páči ten recept.


  • mimo159753, 27. decembra 2013 o 17:57
    Super zajtra robim. :)


  • mimo159753, 27. decembra 2013 o 17:57
    Super zajtra robim. :)


  • amata, 14. januára 2014 o 15:28
    brokolicu polievku milujem,ale kvoli zahusteniu nie su zemiaky vobec potrebne,jednoducho dam 2 brokolice a menej vody,potom uz len pomixujem a pridam smotanu. je vyborna.


  • emivarga, 25. januára 2014 o 21:08
    zajtra vyskúšam .....





  • dagmarka1, 5. apríla 2014 o 11:07
    túto polievočku som robila už dávnejšie a je úplne super :) robím dnes znova :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 51/2014: Vianočná hostina Vianočná hostina
Časopis Varecha v piatok 19. decembra v denníku Pravda.


TOPlist