Krémešové trojuholníky s čerstvou figou

Viliam Bokros
šéfcukrár hotela Austria Trend v Bratislave, 1. apríla 2010
Krémešové trojuholníky s čerstvou figou
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

0,5 kg
1 l
300 g
2 ks
5 ks
0,3 l
3 ks
0,12 kg




Postup

  1. 1

    Z lístkového cesta vyvaľkáme dva rovnaké plátky, ktoré dáme na múkou poprášený plech a jemne popicháme vidličkou. Pečieme pri teplote 190o C asi 10 – 12 minút. Upečené necháme vychladnúť.

  2. 2

    Mlieko dáme variť s 2/3 cukru a vanilkovým cukrom. Do jednej misy dáme krémový prášok, žĺtky a rozmiešame s troškou mlieka. Keď mlieko zovrie, prilejeme zmes krémového prášku a žĺtok a varíme až do zhustnutia. Ešte do horúceho pudingu zamiešame bielky vyšľahané s 1/3 kryštálového cukru. Túto zmes dáme na jeden upečený plát a rovnomerne rozotrieme a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Medzitým vyšľaháme šľahačku. Keď je puding vychladnutý, rozotrieme šľahačku a prikryjeme horným plátkom, ktorý sme si potiahli rozpustenou čokoládou. Krájame na trojuholníky. Servírujeme s čerstvou figou a machovkou peruánskou.

  4. 4

    NÁŠ TIP: Výborné krémeše si môžete pripraviť aj z medového cesta. Hoci je jeho príprava zložitejšia ako upečenie plátov z hotového lístkového cesta, výsledok stojí za to. Navyše, už aj to môžete kúpiť ako polotovar.

Diskusia k receptu

kuchtik
tento kremes sa mi zapacil, ze nie je ten krem s maslom ale s bielkami ale neviem, kde sa stala chyba, lebo bielok bol super tuhy, krásny, uvarený puding tiež ale spolu to tieklo a nie a nie stuhnut
má s týmto receptom niekto skusenost?
kuchtik
rada by som sa spýtala aj pána - Viliam Bokros, šéfcukrár hotela Austria Trend v Bratislave, lebo chuťove to bolo vynikajúce, dodržala som presný postup ako aj rozpis ale žial krem nestuhol ale tiekol
vopred dakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia