Krémeš

romca213 - bez fotkyromca213, 11. októbra 2009

Krémeš patrí medzi moje najobľúbenejšie zákusky. Väčšinou tento zákusok pripravujeme na vianočné či veľkonočné sviatky.Výborne chutí!

35
porcií
60 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
2 l
40 dkg
4 ks
6 ks
5 ks
2 ks
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Cesto: Lístkové cesto rozdelíme na polovicu. Prvú polovicu rozgúľame a dáme upiecť, potom ju preložíme na hlboký plech. Druhú polovicu tiež upečieme a po vychladnutí polejeme čokoládou. Cesto nakrájame (nôž si namáčame v horúcej vode, aby nám čokoláda nepraskala).

  2. 2

    Plnka: Mlieko spolu s kryštálovým cukrom dáme variť, pričom treba 2 dcl mlieka odobrať, nakoniec pridáme žĺtka. 4 vanilky a zlaté klasy rozmiešame a vylejeme ich do vriaceho mlieka. Potom si vyšľaháme sneh zo 4 bielkov a po lyžici vmiešame do hotového pudingu a vylejeme na upečené cesto v plechu. Dáme do chladničky a necháme odstáť. Potom vymiešame šľahačku s vanilkovým cukrom a natrieme na puding. Potom cesto pokrájame. Navrch poukladáme cesto poliate čokoládou.

Diskusia k receptu

andy54
Dobrý deň,

s priatelom sme skúšali tento recept. V surovinách je písaná aj cera, no v postupe neni využitá. Ja som vravela, že ide do čokolády, no priatel, že do plnky. Mohli by ste nám to objasniť, kam sa dáva cera?

Ďakujeme za skorú odpoveď

Andy
sandratamer
Nie je to môj recept, ale ja ceru používam do čokoládovej polevy, do krémeša sa mi cera nehodí. Určite to bude do tej polevy.
andy54
Ďakujem za odpoveď. Zákusok je vynikajúci.

Andy
fornetka
Fakt je vyikajuci a jednoduchy len mam problem, prečo mam riedky krem? Robim presne podla navodu vie mi niekto odpovedat a poradit? Dakujem.
jankamahr
Ďakujem za recept-dnes som mala naň veeľkú chuť a Varecha ma zachránila... mňaam
alex100
Ahoj. zajtra chcem krémeš robiť , vlastne prvý krát. Nebude sa to lístkové cesto pri krájaní rozpadávať. ? Dakujem.
viera1
@alex100 ,jeden plát upečeného cesta poleješ čokoládou,po zatuhnutí nakrájaš na kocky .Na spodný plát rozotri plnku a na to ukladaj nakrájaný vrchný plát.Potom podľa toho poprekrajuj dospodu s ostrým nožom.Tak to robím ja,tak skús,možno majú varecháčky inú fintu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia