Krémeš

romca213Romca213, 25 ročná žena, Trenčín, recept pridala: 11. októbra 2009 17:11Ďalšie jej recepty

Krémeš patrí medzi moje najobľúbenejšie zákusky. Väčšinou tento zákusok pripravujeme na vianočné či veľkonočné sviatky.Výborne chutí!

Suroviny

35
porcií
60
minút
príprava
20
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Cesto: Lístkové cesto rozdelíme na polovicu. Prvú polovicu rozgúľame a dáme upiecť, potom ju preložíme na hlboký plech. Druhú polovicu tiež upečieme a po vychladnutí polejeme čokoládou. Cesto nakrájame (nôž si namáčame v horúcej vode, aby nám čokoláda nepraskala).

2

Plnka: Mlieko spolu s kryštálovým cukrom dáme variť, pričom treba 2 dcl mlieka odobrať, nakoniec pridáme žĺtka. 4 vanilky a zlaté klasy rozmiešame a vylejeme ich do vriaceho mlieka. Potom si vyšľaháme sneh zo 4 bielkov a po lyžici vmiešame do hotového pudingu a vylejeme na upečené cesto v plechu. Dáme do chladničky a necháme odstáť. Potom vymiešame šľahačku s vanilkovým cukrom a natrieme na puding. Potom cesto pokrájame. Navrch poukladáme cesto poliate čokoládou.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • andy54, 27. mája 2010 o 14:05
    Dobrý deň,

    s priatelom sme skúšali tento recept. V surovinách je písaná aj cera, no v postupe neni využitá. Ja som vravela, že ide do čokolády, no priatel, že do plnky. Mohli by ste nám to objasniť, kam sa dáva cera?

    Ďakujeme za skorú odpoveď

    Andy


  • sandratamer, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 27. mája 2010 o 14:52
    Nie je to môj recept, ale ja ceru používam do čokoládovej polevy, do krémeša sa mi cera nehodí. Určite to bude do tej polevy.


  • romca213, 28. mája 2010 o 17:47
    Cera sa použije do čokoládovej polevy, nie do plnky.


  • andy54, 28. mája 2010 o 21:37
    Ďakujem za odpoveď. Zákusok je vynikajúci.

    Andy


  • romca213, 29. mája 2010 o 19:01
    Som rada, že vám chutí.


  • fornetka, 28. októbra 2010 o 17:18
    Fakt je vyikajuci a jednoduchy len mam problem, prečo mam riedky krem? Robim presne podla navodu vie mi niekto odpovedat a poradit? Dakujem.


  • jankamahr, 6. novembra 2010 o 21:59
    Ďakujem za recept-dnes som mala naň veeľkú chuť a Varecha ma zachránila... mňaam


  • romca213, 14. novembra 2010 o 15:33
    to ma teší :)


  • alex100, 5. apríla 2012 o 17:06
    Ahoj. zajtra chcem krémeš robiť , vlastne prvý krát. Nebude sa to lístkové cesto pri krájaní rozpadávať. ? Dakujem.


  • viera1, 5. apríla 2012 o 17:38
    @alex100 ,jeden plát upečeného cesta poleješ čokoládou,po zatuhnutí nakrájaš na kocky .Na spodný plát rozotri plnku a na to ukladaj nakrájaný vrchný plát.Potom podľa toho poprekrajuj dospodu s ostrým nožom.Tak to robím ja,tak skús,možno majú varecháčky inú fintu.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Modranské rakvičky
Nebojte sa, nepôjdeme na kar. „Po rozum“ pôjdeme do kuchyne Aničky Horáčkovej do Sudoměříc.

Červená grilovačka
Grilovanie (vraj) umožňuje šetrnejšiu prípravu potravín ako klasické vyprážanie alebo pečenie.

Šéfkuchár Oldřich Sahajdák: Chceme mať reštauráciu plnú spokojných ľudí
Pražská reštaurácia La Degustation Bohême Bourgeoise, v ktorej je šéfkuchárom a spolumajiteľom Oldřich Sahajdák, získala Michelinovu hviezdu prvý krát v roku 2012 a od tej doby si prestížne ocenenie každý rok obhájila.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 32/2015: Kuracina Kuracina
Časopis Varecha v piatok 7. júla v denníku Pravda.


TOPlist