Krémeš

romca213Romca213, recept pridal: 11. októbra 2009 17:11Ďalšie jeho recepty

Krémeš patrí medzi moje najobľúbenejšie zákusky. Väčšinou tento zákusok pripravujeme na vianočné či veľkonočné sviatky.Výborne chutí!

Suroviny

35
porcií
60
minút
príprava
20
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Cesto: Lístkové cesto rozdelíme na polovicu. Prvú polovicu rozgúľame a dáme upiecť, potom ju preložíme na hlboký plech. Druhú polovicu tiež upečieme a po vychladnutí polejeme čokoládou. Cesto nakrájame (nôž si namáčame v horúcej vode, aby nám čokoláda nepraskala).

2

Plnka: Mlieko spolu s kryštálovým cukrom dáme variť, pričom treba 2 dcl mlieka odobrať, nakoniec pridáme žĺtka. 4 vanilky a zlaté klasy rozmiešame a vylejeme ich do vriaceho mlieka. Potom si vyšľaháme sneh zo 4 bielkov a po lyžici vmiešame do hotového pudingu a vylejeme na upečené cesto v plechu. Dáme do chladničky a necháme odstáť. Potom vymiešame šľahačku s vanilkovým cukrom a natrieme na puding. Potom cesto pokrájame. Navrch poukladáme cesto poliate čokoládou.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • andy54, 27. mája 2010 o 14:05
    Dobrý deň,

    s priatelom sme skúšali tento recept. V surovinách je písaná aj cera, no v postupe neni využitá. Ja som vravela, že ide do čokolády, no priatel, že do plnky. Mohli by ste nám to objasniť, kam sa dáva cera?

    Ďakujeme za skorú odpoveď

    Andy


  • sandratamer, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 27. mája 2010 o 14:52
    Nie je to môj recept, ale ja ceru používam do čokoládovej polevy, do krémeša sa mi cera nehodí. Určite to bude do tej polevy.


  • romca213, 28. mája 2010 o 17:47
    Cera sa použije do čokoládovej polevy, nie do plnky.


  • andy54, 28. mája 2010 o 21:37
    Ďakujem za odpoveď. Zákusok je vynikajúci.

    Andy


  • romca213, 29. mája 2010 o 19:01
    Som rada, že vám chutí.


  • fornetka, 28. októbra 2010 o 17:18
    Fakt je vyikajuci a jednoduchy len mam problem, prečo mam riedky krem? Robim presne podla navodu vie mi niekto odpovedat a poradit? Dakujem.


  • jankamahr, 6. novembra 2010 o 21:59
    Ďakujem za recept-dnes som mala naň veeľkú chuť a Varecha ma zachránila... mňaam


  • romca213, 14. novembra 2010 o 15:33
    to ma teší :)


  • alex100, 5. apríla 2012 o 17:06
    Ahoj. zajtra chcem krémeš robiť , vlastne prvý krát. Nebude sa to lístkové cesto pri krájaní rozpadávať. ? Dakujem.


  • viera1, 5. apríla 2012 o 17:38
    @alex100 ,jeden plát upečeného cesta poleješ čokoládou,po zatuhnutí nakrájaš na kocky .Na spodný plát rozotri plnku a na to ukladaj nakrájaný vrchný plát.Potom podľa toho poprekrajuj dospodu s ostrým nožom.Tak to robím ja,tak skús,možno majú varecháčky inú fintu.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 43/2014: Slovensko na tanieri (3) Slovensko na tanieri (3)
Časopis Varecha v piatok 24. októbra v denníku Pravda.


TOPlist