Krémeš

romca213Romca213, recept pridal: 11. októbra 2009 17:11Ďalšie jeho recepty

Krémeš patrí medzi moje najobľúbenejšie zákusky. Väčšinou tento zákusok pripravujeme na vianočné či veľkonočné sviatky.Výborne chutí!

Suroviny

35
porcií
60
minút
príprava
20
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Cesto: Lístkové cesto rozdelíme na polovicu. Prvú polovicu rozgúľame a dáme upiecť, potom ju preložíme na hlboký plech. Druhú polovicu tiež upečieme a po vychladnutí polejeme čokoládou. Cesto nakrájame (nôž si namáčame v horúcej vode, aby nám čokoláda nepraskala).

2

Plnka: Mlieko spolu s kryštálovým cukrom dáme variť, pričom treba 2 dcl mlieka odobrať, nakoniec pridáme žĺtka. 4 vanilky a zlaté klasy rozmiešame a vylejeme ich do vriaceho mlieka. Potom si vyšľaháme sneh zo 4 bielkov a po lyžici vmiešame do hotového pudingu a vylejeme na upečené cesto v plechu. Dáme do chladničky a necháme odstáť. Potom vymiešame šľahačku s vanilkovým cukrom a natrieme na puding. Potom cesto pokrájame. Navrch poukladáme cesto poliate čokoládou.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • andy54, 27. mája 2010 o 14:05
    Dobrý deň,

    s priatelom sme skúšali tento recept. V surovinách je písaná aj cera, no v postupe neni využitá. Ja som vravela, že ide do čokolády, no priatel, že do plnky. Mohli by ste nám to objasniť, kam sa dáva cera?

    Ďakujeme za skorú odpoveď

    Andy


  • sandratamer, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 27. mája 2010 o 14:52
    Nie je to môj recept, ale ja ceru používam do čokoládovej polevy, do krémeša sa mi cera nehodí. Určite to bude do tej polevy.


  • romca213, 28. mája 2010 o 17:47
    Cera sa použije do čokoládovej polevy, nie do plnky.


  • andy54, 28. mája 2010 o 21:37
    Ďakujem za odpoveď. Zákusok je vynikajúci.

    Andy


  • romca213, 29. mája 2010 o 19:01
    Som rada, že vám chutí.


  • fornetka, 28. októbra 2010 o 17:18
    Fakt je vyikajuci a jednoduchy len mam problem, prečo mam riedky krem? Robim presne podla navodu vie mi niekto odpovedat a poradit? Dakujem.


  • jankamahr, 6. novembra 2010 o 21:59
    Ďakujem za recept-dnes som mala naň veeľkú chuť a Varecha ma zachránila... mňaam


  • romca213, 14. novembra 2010 o 15:33
    to ma teší :)


  • alex100, 5. apríla 2012 o 17:06
    Ahoj. zajtra chcem krémeš robiť , vlastne prvý krát. Nebude sa to lístkové cesto pri krájaní rozpadávať. ? Dakujem.


  • viera1, 5. apríla 2012 o 17:38
    @alex100 ,jeden plát upečeného cesta poleješ čokoládou,po zatuhnutí nakrájaš na kocky .Na spodný plát rozotri plnku a na to ukladaj nakrájaný vrchný plát.Potom podľa toho poprekrajuj dospodu s ostrým nožom.Tak to robím ja,tak skús,možno majú varecháčky inú fintu.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha vo štvrtok 30. apríla v denníku Pravda.


TOPlist