Kremeš z lístkového cesta

8iwushqa1 - fotka8iwushqa1, 5. februára 2011
Kremeš z lístkového cesta
Foto: 8iwushqa1

Tento recept som robila prvýkrát a všetkým veĺmi chutil :)..No čo k nemu dodat´ je výborný..

30
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

400 g
orechové cesto:
5 ks
200 g
1 ks
80 g
2 PL
2 PL
Krém:
700 ml
7 PL
250 g, (margarín)
200 g
1 ks
Pudingový krém:
1 ks
500 ml
1 ks




Postup

  1. 1

    Lístkové cesto rozdelíme na 2 časti a rozvaĺkáme na pomúčenej doske.Rozvaĺkané lís.cesto dáme piect´ na celú plochu plechu.

  2. 2

    Pripravíme si orechové cesto:vajcia vyšĺaháme s cukrom,pridáme pomleté orechy múku s kypriacim práškom .Cesto dáme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme.

  3. 3

    Jeden plát upečeného lís.cesta potrieme polovicou krému.Na to položíme upečené orechové cesto a potrieme zvyšným krémom a navrch dáme druhý plát lís.cesta.Vrch potrieme pudingovým krémom a móžeme poĺiat´ čokoládovou polevou.Dáme stuhnút´do chladničky.

  4. 4

    Mlieko dáme varit´ a za stáleho miešania postupne pridávame 7 lyžíc hladkej múky,kým nevznikne hladká masa. Odstavíme a dáme chladit´.Maslo,pr.cukor a van.cukor spolu vymiešame a pridáme do vychladnutého krému.

  5. 5

    Z pol litra mlieka trochu odobereme do nádoby a vymiešame s pudingovým práškom a žĺtkom.Zvyšné mlieko dáme varit´a ked´ bude vriet´ pridáme rozmiešaný pud.prášok a miešame do zhustnutia.

Diskusia k receptu

8iwushqa1
hej anina43 je výborný :)..šak tam netreba dávat´ fotky z postupu..to má málokto
smudliatko
tento koláčik je veĺmi chutnučký ako si ty :)..elekra ved´ každý tam nedáva fotky z postupu a úplne stačí jedna fotka a aj tak je to fotorecept..to len ked´ nie je fotka tak to neni fotorecept..
julica
Poznám to z receptov zo života, volá sa to nejaký balkánsky krémeš alebo dačo také. (fotorecept potrebuje fotky z postupu)
monikab
ja ho poznam ako francuzsky kremeš,no navrch už nedavam puding,pečiem ho roky a vyzera inač ako ten tvoj/ mam pcit že je dajaky nizky/.povrch kolača len poprašim praškovym cukrom
duschko
Kremese zboznujem nech su z akehokolvek receptu. 8iwushqa1 urcite aj ten tvoj je vynikajuci. Uz len to, ze sa chytas taka mladucka piest je velmi dobre. Tie fotky z postupu asi bolo treba, lebo pri citani postupu by vyroba kremu a plny, myslim tym bod 4 a 5 by bol urcite pred trojkou. Ale aj tak verim, ze ta to neodradi a budes pokracovat v uverejnovani svojich receptov. Nech sa ti na vareche paci a dari.
8iwushqa1
noo ale s pudingom je to aj tak lepšie..a nezáleží na tom či vrch pocukrím alebo si tam dám niečo podĺa seba..je to dobré tak či tak..
8iwushqa1
duschko hej hej ale ja som myslela ze tam stačí iba jedna fotka ale nabudúce budú aj postupy odfotené :)..no som vyučená v odbore kuchár-čašník tak sa snažím a zatial všetkým chutí to čo navarím alebo upečiem..
dorisa
@8iwushga1 , je dobré dávať aj fotopostup,keď už pečieš, a máš foťák. Je to zrozumitelnejšie , aj menej skúseným gazdinkám. Si šikovná, máš moje sympatie. Pekný koláčik.
sejla
Ahoj varechacky ten kolac sa vola.... Juhoslovanske rezy




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia