Krémeš s karamelovým pohladením fotorecept

kajusiqq - fotkakajusiqq, 1. mája 2013
Krémeš s karamelovým pohladením (fotorecept)
Foto: kajusiqq

Chcela som niečo nové nie stále len francuzky alebo medový:)....tak som to len ozdobila karamelom:)......aj tak hlavná vec je vnútro a to je skvele:)

12
porcií
25+chladenie minút
príprava
5-8 minút
na 200 °C

Suroviny

Povrch:
300 g
100 g
na ozdobenie
Plnka:
1 l
3 ks
1 ks
200 g
5 vajec




Postup

  1. 1

    Listkove cesto si rozdelíme na 2 časti obe rozvaľkáme a popicháme vidličkou dáme upecť do prehdriatej rúry na 200 stupnov asi 5-8 min.

    Krémeš s karamelovým pohladením (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si plnku: Mlieko/vodu si dáme variť trocha necháme a rozmiešame zlaté klasy ktoré potom vlejeme do horúcej vody/mlieka spolu s vanilkovým cukrom. Za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Z piatich bielkov vyšľaháme sneh a zľahka ho vmiešame do uvarenej kaše:)......Pokial varíme z mlieka bude taký tmavší pokiaľ z vody bude taký priesvitnejší:) na fotke mam z mlieka:)

    Krémeš s karamelovým pohladením (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Jedno listkové cesto si dáme na plech(ja mam plech s odnimateľným dnom) a nanesieme nan polovychladnutý krém dáme do chladničky stuhnúť potom si vyšľaháme šľahačku(ja som použila šľahačku práškovú ale na všetko ine používam rastlinnu ale aj tato praškova pekne stuhne:) a všetko som dala stuhnúť.

    Krémeš s karamelovým pohladením (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Druhé cesto si narežeme na kúsky mne vyšlo 9 kuskov:) z 300 g cesta:) a ešte som aj plno odrezala iba tak:)...takže normalne by vyšlo asi 12:) ( plnka je pomenej mal byť vyšší ale keď ja proste neodolávam pri pečení , to len aby ste sa potom nezľakli ak ho náhodou vyskúšate, že na foto je taký a vy budete mať vyšší:))

    Krémeš s karamelovým pohladením (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Rozpustíme si karamel:))

    Krémeš s karamelovým pohladením (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Nastruhame si oriešky:)

    Krémeš s karamelovým pohladením (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Listkove cesto ktore mame narezane pofrkáme karamelom(....nie uplne celý to bol iba môj prvý pokus ale zle by sa to papalo tak stačí iba tak pekne pofrkať:) a môžme ozdobiť orieškami:) Potom pekne narežeme a môžme podávať:) Tip:ak chceme aby bol karamel jemnejší pridáme k nemu maslo P.S. karamel môžme primiešať aj do šľahačky bude to ešte chutnejšie:) Tak prajem dobrú chuť:)

    Krémeš s karamelovým pohladením (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

zdenkas
Tééda,krásny ho máš,fakt sa Ti podaril. Inšpirovala si ma.Dík
stacy77777
Karolínka, tento kremeš vyzerá fantasticky, si neskutočná...:-)))))ukladám si, máš môj obdiv
frona
šikulka! Krásne nafotené aj pekne napísaný postup...klobúk dolu
vierutt
Pekný krémešík, perfektný nápad, ale nie je ten karamel tvrdý?
kajusiqq
Ďakujem krásne za komentáre a ano ten kqaramel je tvrdý preto odporučam iba pofrkať teda pre návštevu ale ja som si natrela celý pretože som ho kusala a nejedla lyžičkou:)
evanaaa
@kajusiqq a nemohla by sa dať do karamelu smotana, aspoň trochu, aby nebol tvrdý, ale mäkší? Máš dobrú fantáziu na vymýšľanie vecí, čo by iného len tak nenapadlo.
kajusiqq
jeej dakujem:).....viete čo akurat vš´čera som robila mamine kačku a na ozdobenie aby nevyzerala fádne som spravila jablka v karamel ktoré som zjemnila maslom takže karamel nebol až tak tvrdý:)takže môžme skúsiť:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia