Krémový zákusok

Krémeš (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Tak takúto možnosť upiecť krémeš som zvolila dnes.

40-45 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si ingrediencie na cesto.
  2. Žĺtky vymiešame s cukrom do penista, postupne pridávame teplú vodu, džem a nakoniec vmiešame múku s kypriacim práškom a kakaom, dobre premiešame. Plech vymastíme a vysypeme múkou, rovnomerne rozotrieme cesto. Rúru predhrejeme na 180 °C a pečieme 20 minút. Po upečení korpus necháme vychladnúť.
  3. Medzitým si pripravíme ingrediencie na plnku.
  4. V mlieku uvaríme Zlatý klas na hustý puding. Bielky vyšľaháme do tuha, ešte do horúceho pudingu vmiešame tuhý sneh a kyslú smotanu.
  5. Na korpus rozotrieme plnku, nemusí byť vychladnutá. Odložíme do chladničky.
  6. Nakoniec vyšľaháme smotanu na šľahanie, do ktorej pridáme Smetafix.
  7. Šľahačku nanesieme na plnku a posypeme čokoládovými hoblinkami. Dáme do chladničky stuhnúť. Dobrú chuť.