Krémeš (fotorecept)

Autor receptu: mesiar50

Recept na krém mám od svojej manželky,ktorá robieva krémeš,len týmto spôsobom.

Suroviny

Postup

  1. Ahojte. Suroviny na prípravu cesta : Maslo 65 g,cukor práškový 125 g, vajce1, vaječný žĺtok 1,sóda bikarbóna 1 KL,múka hladká špeciál 300 g,mlieko 1 PL,med 1 PL,
  2. Odvážime si hladkú múku.
  3. K múke pridáme zmäknuté maslo.
  4. Ďalej k zmesy pridáme vajce a žĺtok.
  5. Potom k zmesy pridáme práškový cukor.
  6. Pokračujeme pridaním medu do pripravujúceho sa cesta. Následne pridáme aj sódu bikarbónu
  7. A nakoniec do zmesy pridáme aj mlieko.
  8. Tieto všetky uvedené suroviny spracujeme v jedno husté cesto a potom si ho rozdelíme na dve rovnaké časti.Cesto si odvážime, aby obe časti boli rovnakej váhy.
  9. Ďalej vypracované,odvážené cestá dáme do mikro sáčku a vložíme ich do chladničky na 2 hodiny aby stuhli.
  10. Cesto vyberieme z chladničky a dáme ho na papier na pečenie.
  11. Prikryjeme ho druhým papierom a rozvaľkáme ho na veľkosť plechu.(38 x 30 cm)
  12. Vyvaľkané cesto je veľmi tenké a tak ako je, ho preložíme na plech kde ho aj upečieme.
  13. Cesto som piekol max. 8-10 minút pri 180 C.
  14. Toto je spodná strana cesta.Takto upečieme aj druhé cesto.
  15. Obom cestám zrežeme kraje.Jedno cesto použijeme ako šablónu podľa ktorej spravíme druhé cesto,aby boli tvarovo rovnaké.
  16. Jeden plát cesta narežeme na pásy a potom na kocky.
  17. Spodný plát natrieme najprv žĺtkovým krémom a potom šľahačkou.Na vrch koláča poukladáme kocky z druhého plátu.
  18. A tu už vidíte hotový krémeš.
  19. Puding si spravíme nasledovne : Odoberieme si z mlieka a rozmiešame si v ňom dva zlaté klasy,pridáme práškový cukor
  20. Ďalej pridáme polohrubú múku.
  21. Potom do zmesy pridáme žĺtky a dobre pudingovú hmotu premiešame. Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh.
  22. Uvaríme si puding.Sem tam ho stiahneme z ohňa,keď cítime že sa jeho spodok začína prilepovať. Uvaríme ho do husta.
  23. Do hustého pudingu ešte za horúca primiešame penu z bielkov.Robíme to šľahačom.
  24. Puding potom schladíme v studenej vode.Sledujeme ho aby nám moc nestuhol.