Krém z medvedieho cesnaku fotorecept

Jaromír Štefanovič
šéfkuchár boutique hotela Arcadia v Bratislave, 18. marca 2016
Krém z medvedieho cesnaku (fotorecept)
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 ml
300 ml
100 g
100 ml
30 g
125 g
Bylinkové krutóny:
2 krajce
10 g
100 g




Postup

  1. 1

    Na masle urestujeme šalotku, zastrekneme trochou bieleho vína, pridáme smotanu s vývarom a v ňom sparíme listy medvedieho cesnaku. Rozmixujeme, precedíme a dochutíme.

  2. 2

    Podávame s pošírovaným vajíčkom, ktoré si pripravíme tak, že dáme variť vodu s trochou octu, necháme zovrieť, v strede pomocou lyžičky urobíme vír, do ktorého vkladáme rozbité vajce. Pošírujeme asi 3 minúty. Hotovú polievku dozdobíme mliečnou penou.

  3. 3

    Bylinkové krutóny: Bielu hrianku nakrájame na malé kocky, pridáme maslo, nasekané bylinky, parmezán a krátko zapečieme v rúre.

Diskusia k receptu

martamm
Prave som vcera zozbierala listy zo zahradky (mam tam par cibuliek), uvarim si tento krem :)))))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia