Krehučký ovocný mrežovník

Krehučký ovocný mrežovník
Foto: uschi
uschiUschi, recept pridal: 24. januára 2010 19:51Ďalšie jeho recepty

Môžete použiť akékoľvek ovocie, vždy bude vynikajúci!

Suroviny

8
porcií
30
minút
príprava
35
minút
na 170 °C

Postup prípravy receptu

1

Do preosiatej múky pridáme práškový cukor, kypriaci prášok, štipku soli, heru, vajcia, mlieko a vypracujeme vláčne cesto. Rozdelíme ho na dve polovice.

2

Jednu časť vyvaľkáme, dáme na plech vystlaný pečiacim papierom a posypeme mletými piškótami a orechami. Z mlieka, cukru a vanilkového prášku uvaríme puding a vlažný ho rozotrieme na oriešky s piškótami. Ovocie /konzervované/ necháme odkvapkať a nakrájame na menšie kúsky a rozložíme na puding.

3

Zo zvyšného cesta urobíme na ovocie mriežku, ktorú potrieme rozšľahaným vajcom. Koláč pečieme vo vyhriatej rúre na 170 stupňov asi 35 minút. Vychladnutý posypeme práškovým cukrom a nakrájame.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • ivett123, 25. januára 2010 o 10:39
    chcela by som sa opytat, ako robis to cesto (mriesku) mne sa to vzdy ponatahuje a nemam to take pekne pravidelne
    dakujem za odpoved


  • douglas, 25. januára 2010 o 13:24
    S tým pudingom je to dobrý nápad. Moja teta Veronica C. pečie ten samý koláč, len miesto Hery dáva Crisco a miesto pudingu vylieva na koláčik už hotový polotovar. Robí ho v kruhovej forme, okraje koláča ešte veľmi pekne vyformuje palcom a ukazovákom oboch rúk do zakrúteného tvaru. Pred pečením mriežku jemne posype mletou škoricou. Výborný dezet po nedeľnajšom obede alebo káve.


  • uschi, 25. januára 2010 o 13:43
    Ivett, cesto vyvaľkám na obdĺžnik, trošku viac pod cestom pomúčim, aby sa nelepilo, nakrájam radielkom, každý pásik podoberiem rukami a veľmi rýchlo položím na koláč, aby sa veľmi nenatiahol. Takže tak.


  • sovka62, 25. januára 2010 o 16:37
    Mrežovník je koláč môjho detstva. Keďže sme boli štyri deti + rodičia, mama pekávala koláče, z ktorých sa veľa nakrájalo. Ale ona ho piekla len lekvárovy, tento - to už je vyšší level. Vyzerá krásne a určite aj skvele chutí, veď sa dozviem, keď vyskúšam. A skúsim aj to kladenie mriežky, ja ju veru tiež nemávam takú úhľadnú. Tak ďakujem za radu.


  • evia, 21. februára 2010 o 14:09
    určite vyskúšam, ja robím mriežku tak, že si zo zvyšného cesta ušúľam valčeky na veľkosť plechu a potom ich popritláčam prstom tak, aby vznikli vlnky a tak ich dám na koláč. Ale tento určite vyskúšam.


  • lucylee, 7. júla 2010 o 11:55
    krása, ukladám



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Fernando Perez Arellano: Šéfkuchár a majiteľ najlepšej reštaurácia na ostrove Malorka
Srší energiou a nešetrí slovami. Pracoval v najlepších európskych reštauráciách, až nakoniec založil svoju.

Bôčik na čiernom pive
Strýko Milan prežil takmer celý svoj život v Sudoměriciach. Len kúsok od dnešných slovenských hraníc, len dve míle od Skalice.

Varecha 39/2014: Jablková kuchárka
Časopis Varecha v piatok 26. septembra v denníku Pravda.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 39/2014: Jablková kuchárka Jablková kuchárka
Časopis Varecha v piatok 26. septembra v denníku Pravda.


TOPlist