Krehučký ovocný mrežovník

Krehučký ovocný mrežovník
Foto: uschi
uschiUschi, recept pridal: 24. januára 2010 19:51Ďalšie jeho recepty

Môžete použiť akékoľvek ovocie, vždy bude vynikajúci!

Suroviny

8
porcií
30
minút
príprava
35
minút
na 170 °C

Postup prípravy receptu

1

Do preosiatej múky pridáme práškový cukor, kypriaci prášok, štipku soli, heru, vajcia, mlieko a vypracujeme vláčne cesto. Rozdelíme ho na dve polovice.

2

Jednu časť vyvaľkáme, dáme na plech vystlaný pečiacim papierom a posypeme mletými piškótami a orechami. Z mlieka, cukru a vanilkového prášku uvaríme puding a vlažný ho rozotrieme na oriešky s piškótami. Ovocie /konzervované/ necháme odkvapkať a nakrájame na menšie kúsky a rozložíme na puding.

3

Zo zvyšného cesta urobíme na ovocie mriežku, ktorú potrieme rozšľahaným vajcom. Koláč pečieme vo vyhriatej rúre na 170 stupňov asi 35 minút. Vychladnutý posypeme práškovým cukrom a nakrájame.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • ivett123, 25. januára 2010 o 10:39
    chcela by som sa opytat, ako robis to cesto (mriesku) mne sa to vzdy ponatahuje a nemam to take pekne pravidelne
    dakujem za odpoved


  • douglas, 25. januára 2010 o 13:24
    S tým pudingom je to dobrý nápad. Moja teta Veronica C. pečie ten samý koláč, len miesto Hery dáva Crisco a miesto pudingu vylieva na koláčik už hotový polotovar. Robí ho v kruhovej forme, okraje koláča ešte veľmi pekne vyformuje palcom a ukazovákom oboch rúk do zakrúteného tvaru. Pred pečením mriežku jemne posype mletou škoricou. Výborný dezet po nedeľnajšom obede alebo káve.


  • uschi, 25. januára 2010 o 13:43
    Ivett, cesto vyvaľkám na obdĺžnik, trošku viac pod cestom pomúčim, aby sa nelepilo, nakrájam radielkom, každý pásik podoberiem rukami a veľmi rýchlo položím na koláč, aby sa veľmi nenatiahol. Takže tak.


  • sovka62, 25. januára 2010 o 16:37
    Mrežovník je koláč môjho detstva. Keďže sme boli štyri deti + rodičia, mama pekávala koláče, z ktorých sa veľa nakrájalo. Ale ona ho piekla len lekvárovy, tento - to už je vyšší level. Vyzerá krásne a určite aj skvele chutí, veď sa dozviem, keď vyskúšam. A skúsim aj to kladenie mriežky, ja ju veru tiež nemávam takú úhľadnú. Tak ďakujem za radu.


  • evia, 21. februára 2010 o 14:09
    určite vyskúšam, ja robím mriežku tak, že si zo zvyšného cesta ušúľam valčeky na veľkosť plechu a potom ich popritláčam prstom tak, aby vznikli vlnky a tak ich dám na koláč. Ale tento určite vyskúšam.


  • lucylee, 7. júla 2010 o 11:55
    krása, ukladám



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 5/2015: Fašiangy 2 Fašiangy 2
Časopis Varecha v piatok 30. januára v denníku Pravda.


TOPlist