Tvarohový koláč

Krehký tvarohový koláč s broskyňami

Autor receptu: mojaradost

Koláčik je vynikajúci, plný tvarohu a ovocia:))

35
porcií
30 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Do misy preosejeme múku zmiešanú s práškom do pečiva, pridáme kakao, práškový cukor, vajcia, zmäknutú heru a vypracujeme hladké cesto. Necháme ho postáť, zatiaľ si pripravíme plnku.
  2. Plnka: Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom, primiešame tvaroh, Zlatý klas a sneh z bielkov. Jemne premiešame.
  3. Cesto rozdelíme na polovicu. Jednu časť rozvaľkáme na pomúčenej doske a pomocou valčeka prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech s vyššími okrajmi. Rozmer 30 x 40 cm. Na cesto rozotrieme tvarohovú plnku, do ktorej sme pridali nadrobno pokrájané broskyne, čerstvé alebo kompót /môžu byť aj marhule/. Prikryjeme druhou rozvaľkanou časťou cesta. Popicháme vidličkou a upečieme. Teplota 180 °C 40 minút alebo podľa potreby. Údaje sú orientačné.
  4. Necháme vychladnúť, aby sa chute spojili. Posypeme práškovým cukrom, pokrájame na rezy a môžeme podávať. Dobrú chuť!