Slivkový koláč
Krehký slivkový koláč s pudingovým krémom
Autor receptu: mitzy
Koláč je výsledkom
kombinovania obľúbeného s
obľúbeným. Alebo... Keď na trhu
kúpite krásne slivky a okrem
pojedania raw vás máta niečo
upiecť. Koláčik z rozmaru ženského pečený...
4-8 porcie |
60 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Zo surovín na korpus vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme aspoň polhodinu odpočívať v chladničke. Potom ho rozvaľkáme na jemne pomúčenej doske a vložíme do tortovej formy s priemerom 20 cm. (Formu predtým vytrieme maslom.) Cesto okolo obruče navýšime o cca 3 cm, aby vznikli zdvihnuté okraje. Korpus pečieme cca 10 minút na 200 stupňov Celzia. Je dobré zaťažiť ho papierom na pečenie a fazuľou. Poprípade popichať dno cesta vidličkou.
- Medzitým ako sa pečie korpus, si pripravíme krém zo Zlatého klasu. V malom kastróliku na vedľajšej platničke podusíme pár minút na masle nakrájané slivky s cukrom, až zmäknú a rozvoniavajú. Potom ich poprášime škoricou a premiešame.
- Keď vytiahneme korpus z rúry, nastavíme ju na 180 stupňov. Na korpus rozotrieme pudingový krém a na vrch naukladáme pomocou varešky slivkovú zmes. Môžeme ešte trochu pocukriť trstinovým cukrom. Vložíme do rúry na pol hodinu dopiecť.
- Koláčik necháme vychladnúť a podávame ku káve či čaju. Dobrú chuť!