Krehký jablkový koláč

orchideaOrchidea, 54 ročná žena, Žiar nad Hronom, 29. januára 2012 17:24
Ďalšie jej recepty »

Krehký jablkový koláčFoto: orchidea

Rýchly dezert po nedeľnom obede...

Suroviny

250 g
3 PL studená
1-2 PL
1 KL
150 g /hera/
 štipka
Plnka:
700 g očistené nakrájané

Postup prípravy

  1. 1

    Suroviny na cesto spracovať a nechať 20 minút odpočívať. (Cesta je dosť málo a preto je koláčik s tenučkým cestom chrumkavý, jemný a krehký).

  2. 2

    Okrúhlu formu vytrieť tukom a vysypať múkou. Cesto rozdeliť na dve časti. Rozvaľkať do kruhu väčšieho ako je dno formy aby boli prikryté aj boky formy, ak sa to nepodarí nevadí, cesto sa môže na boky aj popritláčaťprstami po kúskoch.

  3. 3

    Posypť nastrúhanými piškótami, stačí 4-5 okrúhlych piškót.

    Krehký jablkový koláč - obrázok 3
  4. 4

    Jabĺčka očistiť a nakrájať na kocky, pridať hrozienka, škoricu, cukor podľa chuti a sladkosti jabĺčok. Premiešať a navrstviť na cesto.

    Krehký jablkový koláč - obrázok 4
  5. 5

    Jabĺčka zakryť vyvaľkaným druhým cestom, popritláčať, popichať vidličkou, potrieť maslom, a posypať kryštálovým cukrom a mandľovými lupienkami.

    Krehký jablkový koláč - obrázok 5
  6. 6

    Vložiť do vyhriatej rúry a piecť pri teplote 185 supňov asi 50 minút.

    Krehký jablkový koláč - obrázok 6
ohodnoť recept:
Hlasovali 2 ľudia (5,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist