Krehký jablkový koláč

Krehký jablkový koláč
Foto: orchidea
orchideaOrchidea, recept pridal: 29. januára 2012 17:24Ďalšie jeho recepty

Rýchly dezert po nedeľnom obede...

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Suroviny na cesto spracovať a nechať 20 minút odpočívať. (Cesta je dosť málo a preto je koláčik s tenučkým cestom chrumkavý, jemný a krehký).

2

Okrúhlu formu vytrieť tukom a vysypať múkou. Cesto rozdeliť na dve časti. Rozvaľkať do kruhu väčšieho ako je dno formy aby boli prikryté aj boky formy, ak sa to nepodarí nevadí, cesto sa môže na boky aj popritláčaťprstami po kúskoch.

3

Posypť nastrúhanými piškótami, stačí 4-5 okrúhlych piškót.
Krehký jablkový koláč - obrázok 3

4

Jabĺčka očistiť a nakrájať na kocky, pridať hrozienka, škoricu, cukor podľa chuti a sladkosti jabĺčok. Premiešať a navrstviť na cesto.
Krehký jablkový koláč - obrázok 4

5

Jabĺčka zakryť vyvaľkaným druhým cestom, popritláčať, popichať vidličkou, potrieť maslom, a posypať kryštálovým cukrom a mandľovými lupienkami.
Krehký jablkový koláč - obrázok 5

6

Vložiť do vyhriatej rúry a piecť pri teplote 185 supňov asi 50 minút.
Krehký jablkový koláč - obrázok 6



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • salinka, 29. januára 2012 o 18:19
    Krasny kolacik. Aj nam chutia kolace, kde je vacsi podiel ovocia ako cesta.


  • 3sandra3, 29. januára 2012 o 18:21
    ten musí byť veeeľmi chutný.


  • danculka, 29. januára 2012 o 18:31
    mám rada taký,kde je veľa jabĺk a to v tvojom je,super...


  • babkamt, 29. januára 2012 o 18:41
    Dnes som piekla jablkový obrátený koláč v rovnakej forme ako ty. Tú formu mám dávno . Prvý krát som v nej piekla. Tvoj koláč je určite dobrý , šťavnatý.


  • matilda256, 29. januára 2012 o 21:05
    Opäť asi výborný jablkový.Vďaka.Vyskúšam.


  • marianne69, 29. januára 2012 o 22:43
    Je to super kolacik,davam este trosicku posekanych vlasakov.Krasne sa ti podaril.:-)


  • sneica, 30. januára 2012 o 05:51
    kraaasny jablkovy kolacik...ukladam...:)


  • betty21, 30. januára 2012 o 09:05
    určite výborný, ukladám :)


  • braxi, 30. januára 2012 o 09:59
    aká veľká je forma? daj mi prosím vedieť Orchidea...dakujem


  • babidka, 30. januára 2012 o 15:28
    taketo mam rada :-)


  • valeri, 30. januára 2012 o 19:18
    Ďaľší výborný koláčik do zbierky :-))


  • orchidea, 31. januára 2012 o 14:29
    @braxi - forma má priemer 26 cm


  • orchidea, 31. januára 2012 o 14:30
    Ďakujem za komentáriky.


  • cica2, 4. februára 2012 o 20:12
    jablkové sú u nás velmi obľúbené, sú svieže a voňavé. Páči sa mi aj tento tvoj...kk :-)


  • parisienne, 3. septembra 2014 o 09:59
    bol velmi dobry, ale lepsie pockat na druhy den,lebo ten prvy sa mi zdal nejaky sypky, no na druhy den super



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Predvianočné obdobie – magický čas kúziel a čarov
Aj keď vonku to tento rok veľmi nevyzerá na to, že by sa Vianoce blížili, predsa len, keď nazrieme do kalendára, zistíme, že tu už budú čo nevidieť. O týždeň začína prvou adventnou nedeľou advent – najmagickejšie obdobie roka.

Od mágie k borovičke
- Inzercia -
Borievka obyčajná je všetko, len nie obyčajná! Lahodné srdce Spišskej borovičky – tekutého klenotu, ktorý nám závidia až za hranicami – bolo odpradávna súčasťou tajomných magických rituálov u nás i vo svete.

Čatajské praclíky
„Šedesátka neny bohvíjaký vek, mosíš sa jej šak dožit,“ hovoril kedysi modranský mäsiar Vinco Held.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 48/2014: Zabíjačkové dobroty Zabíjačkové dobroty
Časopis Varecha v piatok 28. novembra v denníku Pravda.


TOPlist