Krehké rezne z rúry fotorecept

amelie - fotkaamelie, 15. mája 2015
Krehké rezne z rúry (fotorecept)
Foto: amelie

Takéto rezne robím, keď mám veľa inej práce a na kuchyňu mi nezostáva čas. Aj kulinársky nedouk dokáže vybrať mäso z marinády, poukladať ho Zobraziť celý popisTakéto rezne robím, keď mám veľa inej práce a na kuchyňu mi nezostáva čas. Aj kulinársky nedouk dokáže vybrať mäso z marinády, poukladať ho na plech a šupnúť do rúry. Je to moja variácia na osvedčený postup. Rezne sú jemné a v podstate bez tuku.

25 minút
na 180 °C

Suroviny

1000 g (alebo iné mäso)
Marináda:
150 ml
150 ml
2 pl
1 pl
 (alebo sušený)
2 čl (alebo iba kurkuma)
 (alebo repkový)
 alebo podrvené kukuričné lupienky




Postup

  1. 1

    Odblanené a odtučnené kuracie stehná rozkrojíme naplocho. Môžete použiť akékoľvek mäso podľa vlastného výberu, ktoré sa hodí na rezne. Bravčové mäso naklepeme, má tuhšiu svalovú štruktúru.

    Krehké rezne z rúry (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Plátky mäsa poukladáme do pripravenej marinády a dáme na 12 hodín ( na noc) do chladničky. Najlepšie v nádobe, ktorá nezaberá veľa miesta a dá sa zakryť fóliou, aby sa jednotlivé potraviny neovplyvňovali rôznymi arómami.

    Krehké rezne z rúry (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po odležaní vyberieme z marinády toľko mäsa, koľko práve potrebujeme a rezne obalíme v hrubej strúhanke alebo v podrvených kukuričných lupienkoch s postrúhanou citrónovou kôrou.

    Krehké rezne z rúry (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Veľký plytký plech vystelieme papierom na pečenie, dobre ho naolejujeme a poukladáme naň obalené rezne. Pečieme 25 minút v rúre predhriatej na 180°C. Podávame s opečenými zemiakmi a šalátom. Manžel toto jedlo nazval "dobré mäso bez roboty". Hm...

    Krehké rezne z rúry (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

radost
@amelie
jojojoooj..to -bez roboty-to já rada..
ešte od teba rada:
-pečieme neprikryté..??
-počas pečenia neobraciame..??
ja mám krkovičku..môže byť..??
amelie
ak máte radi krkovičku, prečo by ste si na nej nemali pochutiť?:-)
jerica
@amelie , vieš, že spravím toto mäsko bez roboty, prišlo mi to ako na "zavolanú" také mám rada, čo za mňa spraví "čas", možno aj ten ligurček by tam pasoval.
Momentálne som viac v záhrade, ale sem tam som aj roztieskavačka, tlieskam vtákom, nech si tancujú, ale nie na našej čerešni, čerešne ako začali dozrievať, už aj si ich "svičky" vtáky uzurpujú, hrúza, strom ako dom, nedá sa len tak ochrániť proti vtáčiemu náletu .
katka78
@amelie ja si ho preventívne tiež ukladám na dni, keď nemám čas variť, ale jesť musím :-) No už popredu viem potvrdiť, že je krehulinké, lebo na podobnom princípe, len inak vychutené robí moja mamina a je neskutočne krehké.
gitka61
Dakujem za vyborny recept a hlavne bez roboty,taketo mozes pridavat castejsie.k.k.*****
amelie
@lucsar , @jerica , @katka , @frezia , @gitka , @zuzanka , ďakujem za milé komentáre:-))) Práve som skončila v záhrade, tak dám rezne do rúry, ošúpem zemiaky a dám ich variť, šalát mám v chladničke, iba pridám dressing a večera je na stole:-)))
kukulienka71
som trinásta v poradí s 5*:-) tiež sa mi tvoj recept veľmi páči, také " bez roboty" sú veľmi praktické a ako vidím suroviny, určite aj chutné. KK, aby som na ne nezabudla, ďakujem.
amelie
@jerica , práve dnes som zase rozvešiavala okolo ríbezlí staré cédečka a devedéčka, vtáčiky ich neľúbia... a na stromy hádžem anjelské vlasy ako na vianočný stromček, zatiaľ to funguje, ešte to neprekukli:-)))
denyany
Aj mne sa páči takéto bezprácne jedlo! Na tento víkend už mám nachystanú inú rýchlovku, ale na budúce urobím toto.
caterina
pekny recept, vyuzijem urcite nakolko sa na rezne v rure chystam uz dlho. Akurat som si vcera doniesla kochlik cerstveho tymianu, hodi sa mi :)
cesminaz
Mila @amelie tak taketo rezniky sa mi strasne pacia! Urcite ich vyskusam a som si uz teraz ista,ze budu skvele ;-) Dakujem za receptik!
mesiar50
Dobry tip, smotana respektive kyslost obsiahnuta v nej zjemnuje maso a to nielen kuracie. Ked nemame insie,, po ruke" moze posluzit aj obycajne skysnute mlieko.
Rezne mas krasne, urcite ich skusim spravit aj ja v rure.
Dakujem pekne za recept, uz je v kk. ★ ★ ★ ★ ★
xanadu1955
milá @Amelie vďaka za recept už viem čo bude zajtra na obed, bez roboty a aj to vyzerá úžasne chutné, už sa teším
klukodvody
Když jsem jen tak koukl na recept ,tak jsem si řekl no jo to znám to byl hit před dvaceti lety ,ALE pak jsem se začetl a neznám ,znám jiný ,který se snad dělal všade a když se dva potkali tak se ozvalo ZNÁŠ TY ŘÍZKY VE ŠLEHAČCE ? Ale to je něco jiného .Takže Tvůj si samozřejmě přidávám do k.k. a nebíčko k tomu .Hvězdičky teď pečlivě kontroluji aby nebyl zase se mnou problém .Dáváš krásné připomínky jídel .Přeji krásný den .
pusta1
krásny recept, marinovaním rezne výborne skrehnú, chuťovo vyladený, lákavo naservírovaný :-)
*****
martamm
@Amelie , Tvoj recept mi naozaj prisiel vhod, davno som premyslala nad tym, ze by bolo dobre pri vacsom pocte stravnikov upiect "rezne" v rure a tu hla sa mi recept priam ponuka, uz som ho ulozila do KK a coskoro taketo fajnovucke masko pripravim :)))))
olga42
Recept sa mi veľmi páči budem ho robiť je výborný.
babkamt
recept si ukladám do kk. Tiež ma čaká práca v záhrade, ja už druhý týždeň ležím, recept skoro zrealizujem. 5*
amelie
@marta , @olga , @babkamt , teším sa, že sa vám tie "lenivé" rezníky páčia:-))) ďakujem:-))) tiež som pritom myslela na práce v záhrade:-)))
salinka
Rezne bez vyprážania a takmer bez práce...ukladám a ďakujem:-)
katka78
@amelie Bola to skúška ohňom, lebo som použila snáď to najsuchšie existujúce mäso (kuracie prsia) a rezne boli šťavnaté, krehké a veľmi chutné. Ďakujem pekne za recept! :-) Určite sa zíde aj do budúcna.

1x radost
stefik
Vyskúšané naozaj veľmi šťavnaté pochutili sme si ďakujem za recept
1x radost
zuzanka1367
Vďaka za recept, ja som to tiež riskla z kuracích pŕs, dopadlo to nad očakávanie, isto bude ešte repeté z kuracích stehien. Foto iba také pekáčové :)


regri
neviem mne ten recept nevysiel isla som tak na istotu,ale ta struhanka sa mi odlepila a bolo to nanic asi tam patri vajicko neviem pokaslala som cely nedelny obed...
strucik
@Regri , no neviem, zaujímavé, že všetkým pred tebou sa vydarili. Možno si dala kremžskú horčicu namiesto dijonskej.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia