Krehké linecké koláčiky

Krehké linecké koláčiky
Foto: betka11
betka11Betka11, recept pridal: 6. mája 2011 11:52Ďalšie jeho recepty

U nás veľmi oblúbené

Postup prípravy receptu

1

Prísady na cesto si spracujeme na hladké vláčne cesto,odložíme na 30 min -1hod.Rozdelíme si na menšie časti aby sa nám lepšie pracovalo,vyvalkáme na hrúbku 3,5-5mm vykrajujeme lubovolné tvary do páru,vždy na jednom si vykrojíme v strede otvor/koliesko.Ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie,nie je podmienka,keď pečieme viac druhov len vymeníme papier odpadá umývanie plechov.

2

Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C 5-8 min,koláčiky majú byť upečené ale musia ostať pekné bledé.Po vychladnutí pozliepame džemom a ozdobíme rostopenou čokopolevou alebo jemne poprášime ml.cukrom.

3

Pri tomto recepte bolo upozornenie,že spájať len marmeládou lebo budú tvrdé.Mám domáci džem tak som vyskúšala pár kusov spojiť a žiadna závada,boli výborné.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • ola111, 6. mája 2011 o 13:59
    Linecké robievam dosť často,takisto ich obľubujeme,ale so Zlatým
    klasom som ešte nerobila.Je to chuťovo trochu odlišné oproti
    klasickému lineckému?Musím vyskúšať.


  • 3sandra3, 6. mája 2011 o 16:00
    my tiež máme radi linecké cesto


  • marianna76, 6. mája 2011 o 21:44
    ále, tiež som ešte nevidela recept so zlatým klasom.... super je aj to , že tam ide celé vajco, že nie iba žĺtky. dík


  • betka11, 7. mája 2011 o 06:17
    chuťovo nie sú iné len sa mi zdajú jemnejšie a "dlho"sú mäkké,mám aj ja viac rcp,dokonca starý rodinný rcp a mama zhodnotila že tieto jej chutia viac,budem rada ak zachutia aj vám


  • marienka44, 7. mája 2011 o 09:51
    @Betka11 ,suhlasím s Tebou, so skrobovym praskom, pudingom su lepsie a hned makke, vlacne. Na Velku noc som robila z casopisu Plus 7 dni malinove s malinovym pudingom. Aj cesto po upecení bolo ruzove a spojila som ich mlinovym dzemom. Lepsie linecke som nikdy nejedla. Mozno napisem recept pre vsetkych, ale nemam fotoaparat. :-(, teda nebude to fotorecept.


  • yanah, 3. júna 2011 o 07:58
    ahoj @Betka11 ... si tá Betka, s ktorou som sa bavila na mojom blogu o mlieku? :)
    ... a toto linecké poznám, robievam ho, je výborné, krehké ...


  • betka11, 15. júna 2011 o 08:51
    @yanah ahoj som to ja,robila som tvoj jablkový koláč chutil nám všetkým,bola som u mamy na dedine sa trochu napásť čerstvej zeleninky a jahôdky mňam,pekný deň


  • hanuska, 7. mája 2014 o 18:18
    robievam také ako píše marienka44, sú výborné môj vnuk ich musí mať každé Vianoce


  • betka11, 10. mája 2014 o 05:07
    @hanuska sú naozaj skvelé a je super že sa dá využiť variabilita cesta pekný víkend



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 43/2014: Slovensko na tanieri (3) Slovensko na tanieri (3)
Časopis Varecha v piatok 24. októbra v denníku Pravda.


TOPlist