Krehké linecké koláčiky

Krehké linecké koláčiky
Foto: betka11
betka11Betka11, recept pridal: 6. mája 2011 11:52Ďalšie jeho recepty

U nás veľmi oblúbené

Postup prípravy receptu

1

Prísady na cesto si spracujeme na hladké vláčne cesto,odložíme na 30 min -1hod.Rozdelíme si na menšie časti aby sa nám lepšie pracovalo,vyvalkáme na hrúbku 3,5-5mm vykrajujeme lubovolné tvary do páru,vždy na jednom si vykrojíme v strede otvor/koliesko.Ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie,nie je podmienka,keď pečieme viac druhov len vymeníme papier odpadá umývanie plechov.

2

Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C 5-8 min,koláčiky majú byť upečené ale musia ostať pekné bledé.Po vychladnutí pozliepame džemom a ozdobíme rostopenou čokopolevou alebo jemne poprášime ml.cukrom.

3

Pri tomto recepte bolo upozornenie,že spájať len marmeládou lebo budú tvrdé.Mám domáci džem tak som vyskúšala pár kusov spojiť a žiadna závada,boli výborné.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • ola111, 6. mája 2011 o 13:59
    Linecké robievam dosť často,takisto ich obľubujeme,ale so Zlatým
    klasom som ešte nerobila.Je to chuťovo trochu odlišné oproti
    klasickému lineckému?Musím vyskúšať.


  • 3sandra3, 6. mája 2011 o 16:00
    my tiež máme radi linecké cesto


  • marianna76, 6. mája 2011 o 21:44
    ále, tiež som ešte nevidela recept so zlatým klasom.... super je aj to , že tam ide celé vajco, že nie iba žĺtky. dík


  • betka11, 7. mája 2011 o 06:17
    chuťovo nie sú iné len sa mi zdajú jemnejšie a "dlho"sú mäkké,mám aj ja viac rcp,dokonca starý rodinný rcp a mama zhodnotila že tieto jej chutia viac,budem rada ak zachutia aj vám


  • marienka44, 7. mája 2011 o 09:51
    @Betka11 ,suhlasím s Tebou, so skrobovym praskom, pudingom su lepsie a hned makke, vlacne. Na Velku noc som robila z casopisu Plus 7 dni malinove s malinovym pudingom. Aj cesto po upecení bolo ruzove a spojila som ich mlinovym dzemom. Lepsie linecke som nikdy nejedla. Mozno napisem recept pre vsetkych, ale nemam fotoaparat. :-(, teda nebude to fotorecept.


  • yanah, 3. júna 2011 o 07:58
    ahoj @Betka11 ... si tá Betka, s ktorou som sa bavila na mojom blogu o mlieku? :)
    ... a toto linecké poznám, robievam ho, je výborné, krehké ...


  • betka11, 15. júna 2011 o 08:51
    @yanah ahoj som to ja,robila som tvoj jablkový koláč chutil nám všetkým,bola som u mamy na dedine sa trochu napásť čerstvej zeleninky a jahôdky mňam,pekný deň


  • hanuska, 7. mája 2014 o 18:18
    robievam také ako píše marienka44, sú výborné môj vnuk ich musí mať každé Vianoce


  • betka11, 10. mája 2014 o 05:07
    @hanuska sú naozaj skvelé a je super že sa dá využiť variabilita cesta pekný víkend



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Pastierska kapsa
Do poroty ľubľanských medzinárodných konkurzov vína chodím už viac ako tridsať rokov. Spoznal som tam veľa znalcov skvelých vín i jedál.

Diétna štyridsiatka
Na Záhorí žijú moji štyria synovci. Ten najstarší je už riadne odrastený a nedávno oslavoval štyridsiatku.

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 19/2015: Jar na tanieri Jar na tanieri
Časopis Varecha vo štvrtok 7. mája v denníku Pravda.


TOPlist