Jahodový zákusok

Krehké „lazane“s krémom a jahodami

Autor receptu: redakcia

5
porcií
30 minút
príprava
12-13 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Hladkú múku, rozpustenú Ceru, Ramu a štipku soli zmiesime na cesto, ktoré necháme odstáť pri izbovej teplote. Odstáte cesto rozvaľkáme na hrúbku 3–4 mm a vykrojíme 15 rovnakých štvorcov. Pečieme na 170 °C 12–13 minút.
  2. Plnka: Smotanu vyšľaháme dotuha s práškovým a vanilkovým cukrom. Pridáme odkvapkanú ricottu a zľahka premiešame. Jahody nakrájame na plátky.
  3. Postupne vrstvíme štvorec upečeného cesta, plnku (pomocou vrecka) a nakrájané jahody. Hotové "lazane" tvoria 3 cestá a 2 plnky. Napokon posypeme práškovým cukrom.