Kráľovský koláč s plnenými pečenými jablkami

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 15. októbra 2015
Kráľovský koláč s plnenými pečenými jablkami
Foto: droetker

Komerčný recept

12
porcií
40 minút
príprava
15+70 minút
na 180/160 °C

Suroviny

Na náplň:
200 g
4 PL
1 ČL zarovnaná
1 bal. (40 g)
2 PL vrchovaté
750 ml
12 ks malých
Na cesto:
250 g
150 g
1 bal. (40 g)
150 g zmäknuté (alebo margarín)
1 ks
Na ozdobenie:
50 g




Postup

  1. 1

    Na prípravu budeme ešte potreboavť Tortovú formu (Ø 26 cm) a vykrajovač jadrovníkov. Na prípravu náplne nakrájame slivky na malé kúsky. Pridáme rum a škoricu, premiešame a necháme asi 1 hodinu odležať.

  2. 2

    Zo Zlatého klasu uvaríme krém podľa návodu na obale s cukrom a 750 ml smotany. Za občasného premiešania krém necháme vychladnúť. Jablká olúpeme a pomocou vykrajovača jadrovníkov odstránime jadrovníky.

  3. 3

    Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme maslo alebo margarín a vajce a ručne vypracujeme hladké cesto. Viac ako polovicu cesta vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej ploche a vložíme na dno vymastenej tortovej formy. Vložíme do predhriatej rúry a predpečieme. Elektrická rúra: 180 °C, Teplovzdušná rúra: 160 °C, Plynová rúra: stupeň 3. Doba pečenia: asi 15 minút.

  4. 4

    Korpus necháme vychladnúť. Zo zvyšného cesta vytvarujeme dlhší valček a rukou pritlačíme k okraju formy tak, aby sme vytvorili okraj vysoký asi 4 cm.

  5. 5

    Jablká naukladáme vedľa seba na korpus a naplníme slivkami. Medzi jablká nanesieme krém a povrch ozdobíme plátkami mandlí. Vložíme do rúry a dopečieme pri teplote uvedenej v bode 3.

  6. 6

    Koláč necháme vo forme vychladnúť.

Diskusia k receptu

kukulienka71
Recept vyzerá fantasticky. Takže dopekanie s náplňou ešte 70 min. Určite vrch zakryjem ku koncu, aby mandle nehoreli.
gitka61
Krasny kolacik s pecenymi jablkami .Veru pri dopekani treba vrch zakryt ,lebo mandle sa rychlo spalia.Dobu pecenia treba dodrzat ,lebo jablka sa musia prepiect a to dlho trva.Osobne robievam z pecenych jablk plnku do torty,ktora sa slaha nad parou s bielkami a s cukrom.k.k.*****
martab
Tu smotanu na slahanie naliat do hotoveho pudingu alebo najprv uslahat a potom ju tam dat? Alebo varit s pudingom?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia