Vymazaný recept

zeleznice - bez fotkyzeleznice, 17. októbra 2015
4
porcie

Suroviny

Knedľa:
1 ks
 rôzne
0,2 l
1 kg
Marináda:
1 hlavička lisovaný




Postup

Diskusia k receptu

latinka
Prajem pekný deň. Tento recept ma veľmi zaujal, jedlo vyzerá naozaj fantasticky. Prekrásna knedľa, nie ako tie biele nechutné z obchodov..... Keďže vidím krásnu štruktúru medailónov chcem sa opýtať keď to budem robiť či mám pri krájaní mäsa použiť lomový rez, aby som dosiahla ten krásny efekt ?
zeleznice
Pekný deň aj Vám, ďakujeme za úprimné slová a pochvalu. Tento recept mal veľký úspech a kto jedlo ochutnal tak bol nadšený zmesou chutí a vôní. Teraz k Vašej otázke. Áno na krájanie sa používa lomový nôž číslo 3. Krájame pod uhlo 30 až 45 st. s troch strán, pri krájaní vyvíjame mierny tlak na chrbát kuracích pŕs.
zeleznice
Prajeme aj Vám pekný deň milá jujoska. Ďakujeme za Váš komentár a záujem. Sme radi, že Vás táto diskusia pobavila, veď varenie sa má robiť s radosťou a to je v poriadku. A možno ste sa aj vďaka pobaveniu dozvedela niečo nové, napríklad pojem lomový nôž. Ak dovolíte radi Vám to upresníme. Lomové nože sú špeciálna sada "harfových" nožov z Francúzska. Existuje sada od 1 po 10. Napríklad na hydinu sa používa číslo 3. Nôž pri správnom sklone a tlaku vytvorí "harfový" vzorec. Tento spôsob krájania sa používa najme vo vyššej gastronómii, no ako vidíte nieje problém ho používať pri každodennom varení. Prajem Vám krásny deň a veľa kulinárskych úspechov.
jujoska
mna to pobavilo hlavne preto ze @latinka sa prave dnes zaregistrovala a hned si u tohto receptu vsimla nejaky krasny efekt u tzv. medailonov (medajlonky vyzreaju uuuplne inak, nie ako nasekane maso na kocky ci trojuholniky) pricom na obrazku ziadny efekt "lomoveho rezu" nevidno :-D
2x tiginko a xyz
zeleznice
Milá katkasugar a milá jujoska, tak sme radi, že sa tu bavíte. Ani jedna z Vás nemá uverejnený jediný Váš recept a to hovorí za všetko. Prajeme Vám krásny deň.
dormella
Vse je mozne, ale krajet kureci prsa na cafrnousky byt uzasnym nozem" a dat je na 4 hod do osolene marinady, kde se jeste vice vysusi, je reklama na co??
2x tiginko a xyz
zeleznice
Milá dormella prajem aj Vám krásny deň. Ďakujem Vám za Váš názor, komentár a záujem. Prajeme Vám všetko dobré a veľa úspechov pri varení.
norbert1
,,...v jedle sa snúbi harmonia chutí, povabu a čarovnej vone,,...., koho mi toto tak strašne pripomína?????:D:D:D:D A tá úvodná konverzácia úplne na smiech:D:D:D Recepty rad radom o ničom...celé zle!!!!!
zeleznice
Milý norbert1 ďakujeme Vám za Váš názor, komentár a záujem. Aj vďaka Vám sa náš recept dostal na do TOP a stále stúpa. Prajeme Vám krásny deň a všetko dobré.
používateľ nemá avatar
xyz
xyz
@zeleznice ... Ani jedna z Vás nemá uverejnený jediný Váš recept a to hovorí za všetko...,znamená to pre vás,že nevieme variť??? Čo mi to len veľmi pripomína...tento spôsob komunikácie??? :):):)
2x xyz a malroxa
zeleznice
Ctený xyz, ďakujeme Vám za Váš názor a komentár aj vďaka Vám sa náš recept opäť posúva v TOP 10 receptov stále na hor. Prajeme Vám krásny deň.
zeleznice
Ďalší komentár ďalší postup v TOP všetkým Vám ďakujeme.
mariamka
ja neviem, co sa seci storcujete, dajte si zoom a bude aj harfa, ani my-kanie sme tu este nemali, @zeleznice paci sa mi marinada na tie kralovske sesky, knedlo zeli si urobim podla seba,, pobavilo :)
zeleznice
radox1 prajeme Vám krásny večer. Ďakujeme za Váš názor a komentár. Vďaka Vám sme sa opäť posunuli v TOP vyššie.
evanaaa
Knedľu aj kapustu budeme mať v nedeľu, ale s kačkou, tá sa k tomu aspoň hodí, tie kuracie prsia by som použila niekde inde, v inom recepte. Ale počkáme si na ďalšie.....už sa teším :)
tiginko
asi @zeleznice netušia ako vyzerajú medailóny, ktoré mávajú okrúhly alebo oválny tvar. Tiež si myslím, že posekanému mäsu na malé kocky a sušenému najprv v soľnom kúpeli a potom 45 minút v rúre nepomôže už žiadny zázračný nôž z vyššej gastronómie. Inak milé @zeleznice , zrejme zbytočne preceňujete význam TOP lišty, asi ešte neviete ako to tu chodí
afataga
a ja som si vzdy myslela, ze kura ma chrbat na chrbte, nie na prsiach, no este ze mame varechu, zas som sa nieco dozvedela :-)
k rcp sa radsej ani vyjadrovat nebudem, lebo by ma isto vymazali



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia