Kráľovská cesnačka

feroadFeroad, 40 ročný muž, Prievidza, recept pridal: 26. decembra 2009 0:00Ďalšie jeho recepty

Suroviny

5
porcií
10
minút
príprava
20
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Očistený cesnak prelisujeme. V hrnci roztopíme maslo, popražíme na ňom cesnak, poprášime ho múkou, premiešame a prilejeme asi 1,5 l vody. Pridáme očistené, na malé kocky nakrájané zemiaky a uvaríme ich do mäkka.

2

Polievku odložíme z ohňa, dochutíme vegetou, rascou a soľou, pridáme petržlenovú vňať a všetko spolu zmixujeme.

3

Chlieb (pečivo) nakrájame na kocky a na teflónovej panvici na troche tuku opražíme dochrumkava a pridávame do polievky až tesne pred podávaním.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 6 ľudí (3,8 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • braxi, 8. januára 2010 o 15:37
    Robím cesnačku keď varím zemiaky...z tej vody...


  • alena45, 16. mája 2010 o 14:14
    navarené, použila som vodu zo zemiakov a výborné.


  • simon94, 5. februára 2013 o 16:05
    Naozaj kráľovská,a veľmi chutná...



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Richard Noskovič: Kuchár by mal byť osobnosť
O tom, že aj mimo Bratislavy sa dajú na Slovensku nájsť kvalitné reštaurácie s inovatívnou kuchyňou nás v rozhovore presvedčil šéfkuchár Richard Noskovič z RESIDENCE HOTEL & CLUB na Donovaloch.

Prašičkove ličnice
Bola posledná májová nedeľa a na Ľubľanskom hrade sa už degustovali posledné súťažné vzorky vína. Päťdesiaty siedmy ročník medzinárodného konkurzu vín bol už za nami.

Európske gastronomické dedičstvo (2. časť)
Prečítajte si o gastronomických špecialitách z rôznych európskych krajín, ktoré Európska komisia zaradila medzi potraviny s chráneným zemepisným označením.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 28/2015: Podunajská kuchyňa Podunajská kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 10. júla v denníku Pravda.


TOPlist