Kráľovská cesnačka

feroad - bez fotkyferoad, 26. decembra 2009
5
porcií
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 ks
6 ks
1 KL
1 KL
1 KL
1 KL
2 KL




Postup

  1. 1

    Očistený cesnak prelisujeme. V hrnci roztopíme maslo, popražíme na ňom cesnak, poprášime ho múkou, premiešame a prilejeme asi 1,5 l vody. Pridáme očistené, na malé kocky nakrájané zemiaky a uvaríme ich do mäkka.

  2. 2

    Polievku odložíme z ohňa, dochutíme vegetou, rascou a soľou, pridáme petržlenovú vňať a všetko spolu zmixujeme.

  3. 3

    Chlieb (pečivo) nakrájame na kocky a na teflónovej panvici na troche tuku opražíme dochrumkava a pridávame do polievky až tesne pred podávaním.

Diskusia k receptu

braxi
Robím cesnačku keď varím zemiaky...z tej vody...
alena45
navarené, použila som vodu zo zemiakov a výborné.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia