Králik v plnke

janbrna - bez fotkyjanbrna, 10. októbra 2011
Králik v plnke
Foto: janbrna

Babkin rodiný recept

4
porcie
20 minút
príprava
120 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks (stredně velký)
10 ks
4 ks
200 ml
1 dcl




Postup

  1. 1

    Králika naporcujeme na kúsky. Nakrájanou cibulu osmahneme v hrnci, na to dáme králíka a podusíme do měka.

  2. 2

    Do misky nakrajáme na kocky rožky, zalejeme mlieko, dáme vajcia, nakrájanú petržel´ovú nať, vajcia, osolíme a pridáme vegetu. Všetko zamiešáme. Týmto máme hotovú nádivku.

  3. 3

    Do pekáče dáme najprv čásť nádivky. Na to klademe podušeného králika. Pak dáme zbytok nádivky a zalejeme výpekom z králika. Podáváme s cestovinou (najlepšie so špagetami)

Diskusia k receptu

evusik
ja robím podobne kurča, na pekáč dám rožkovú plnku a do nej povtláčam naporcované kura zakryjem alobalom a dám piecť, je to veľmi dobré, u nás ale so zemiakmi.... králika som ešte neskúšala a asi ani tak skoro nevyskúšam, lebo mi vyschol zdroj prísunu králikov :-)
ináč odporúčam je to fakt výborné :-)
milamila
Dobrý nápad, práve som rozmýšľala ako spravím králika čo mám v mrazáku.Vďaka za inšpiráciu, určite je to výborné.
milamila
Dobrý nápad, práve som rozmýšľala ako spravím králika čo mám v mrazáku.Vďaka za inšpiráciu, určite je to výborné.
julica
Takto som v sobotu upiekla kura, dobrý nápad - skúsiť to s králikom. dík
mvrekova
Chcem sa opýtať, že pripraveného králika aj s tou plnkou ešte dám zapiecť? Lebo v recepte to už nie je uvedené, a zrejme zapiecť iba na krátko, lebo králik je už hotový že?
ďakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia