Králik na paprike

olinecka - fotkaolinecka, 9. novembra 2014
Králik na paprike
Foto: olinecka

No,nepoteším rodinu takým jedlom?

30 minút
príprava
80-90 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 - 1,5 kg (alebo zajac)
1
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby
2 PL
 na zahustenie
 na podlievanie mäsa
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Králika naporcujeme na väčšie kúsky umyjeme. Očistíme cibuľu,ktoru si nakrajáme nadrobno a na oleji ju orestujeme do sklovita pridáme mäso okorenime,osolíme,pridáme sladkú papriku a dusíme pod prikryvkou.

    Králik na paprike - obrázok 1
  2. 2

    Mäso dusíme 80-90 minút podlievame teplou vodou.Počas dusenia som stihla kávu a koláč.Pred dokončenim pridáme horčicu a zahustime(poprašime) múkou.Necháme prejsť varom a tešíme sa na dobrý obed.

    Králik na paprike - obrázok 2
  3. 3

    Podávame s ryžou ,zemiakmi cviklou,alebo kompótom každý podľa toho ,čo má rád.Dobrú chuť !!!


Diskusia k receptu

margaretka28
králika robievam a mám rada takéto jednoduché recepty, jeden podobný mám aj vo svojom albume, niekedy skúsim podľa teba
silvi
ja kralika nerobievam lebo sa mi podoba na macku a macky tiez nejem
marta5
@silvi , čudne prirovnanie-dávno sme doma mali veľa králikov-choval ich môj otecko,robili sme ich aj s cesnakom,pečené v rúre-bola to dobrota. Mačka je niečo celkom iné , sa to dá porovnávať...???
marta5
Môj syn miluje zajaca na smotane,robím ho na spôsob sviečkovej,Vždy keď má prísť domov, jeho priatelia mu prinesú zajaca-a ja mu ho pripravím s parenou knedľou - paráda.
mesiar50
Králičie mäso má široké spektrum využitia.Medzi inými sa dá spracovať ako dusená šunka,alebo na klobásky robené z bravčového bôčika a králičieho mäsa.Pripravila si výborne vyzerajúce jedlo.
olinecka
Varechači som rada ,že som navarila obľubene mäso viacerych , všetkych pozdravujem,@askadaniela zhodli sme sa.Pekný deň!!!!!
kimlo
@marta5 mozes prosim uverejnit ten recept na zajaca na smotane? Robievala ho moja babka a bolo to vynikajuce... dakujem