Králik na divoko (fotorecept)

Autor receptu: evusik

"Tu přední nohu sníš !" tak táto veta sa u nás ozýva keď máme na obed králika a odpoveď znie "Samozrejme, s radosťou." pretože my králika môžeme . K tým obľúbeným receptom patrí aj králik na divoko.

8
porcií
15 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Postup

  1. Príprava králika na divoko je veľmi, veľmi jednoduchá a výsledok vás určite prekvapí. Potrebujete k tomu len 2 malé poháre HALALI - zeleninová zmes, ja ich kupujem v Kauflande. Deň vopred si naložíme králika do pácu. Králika naporcujeme, okoreníme korením na divinu, s korením veľmi opatrne aby ste to neprehnali a hlavne vôbec nesoliť. Nálev sám o sebe je slaný a mäso ním nažije. Mäso vložíme do nádoby v ktorom ho budeme piecť a zalejeme zeleninovou zmesou Halali, ak treba prilejeme vodu. Občas králika pootáčajte a zakryté odložte na noc na chladnejšie miesto.
  2. Na druhý deň mäso znovu pootáčajte, ak treba dolejte vody a šup s tým do trúby. Keď je mäso upečené vyberte ho na tanier. Ak chcete môžete ho dať samotné naspäť do rúry a zapiecť.
  3. Všetko čo vám zostalo v pekáči vylejte do hrnca. Pridajte kyslú smotanu a ponorným mixérom rozmixujte. Túto omáčku v podstate netreba ničím dochucovať a ani soliť.
  4. Podávame s knedľou, alebo cestovinou.