Králik na divoko (fotorecept)
Autor receptu: evusik
"Tu přední nohu sníš !" tak táto veta sa u nás ozýva keď máme na obed králika a odpoveď znie "Samozrejme, s radosťou." pretože my králika môžeme . K tým obľúbeným receptom patrí aj králik na divoko.
8 porcií |
15 minút príprava |
60 minút na 200 °C |
Postup
- Príprava králika na divoko je veľmi, veľmi jednoduchá a výsledok vás určite prekvapí. Potrebujete k tomu len 2 malé poháre HALALI - zeleninová zmes, ja ich kupujem v Kauflande.
Deň vopred si naložíme králika do pácu. Králika naporcujeme, okoreníme korením na divinu, s korením veľmi opatrne aby ste to neprehnali a hlavne vôbec nesoliť. Nálev sám o sebe je slaný a mäso ním nažije. Mäso vložíme do nádoby v ktorom ho budeme piecť a zalejeme zeleninovou zmesou Halali, ak treba prilejeme vodu. Občas králika pootáčajte a zakryté odložte na noc na chladnejšie miesto.
- Na druhý deň mäso znovu pootáčajte, ak treba dolejte vody a šup s tým do trúby. Keď je mäso upečené vyberte ho na tanier. Ak chcete môžete ho dať samotné naspäť do rúry a zapiecť.
- Všetko čo vám zostalo v pekáči vylejte do hrnca.
Pridajte kyslú smotanu a ponorným mixérom rozmixujte.
Túto omáčku v podstate netreba ničím dochucovať a ani soliť.
- Podávame s knedľou, alebo cestovinou.