Králičie stehienka s tomatovou horčicou

douglas - fotkadouglas, 16. septembra 2013
Králičie stehienka s tomatovou horčicou
Foto: douglas

V kuchyni som objavila darček z Vianoc 2012 ~ Kolekci speciálních hořčic vyrobenou mnichy z opatství Nový Dvůr podle originální trapistické receptury ~ a Zobraziť celý popisV kuchyni som objavila darček z Vianoc 2012 ~ Kolekci speciálních hořčic vyrobenou mnichy z opatství Nový Dvůr podle originální trapistické receptury ~ a v chladničke bol králik...;) Hmmm...preto "hurá" na takýto originálny a delikatesný recept.Ako dieťa som králika nejedla, ale na tomto som si opravdu veľmi-veľmi pochutila. Králičie mäsko s touto tomatovou horčicovou omáčkou je skutočne výborné!Už sa teším na varenie ďalších užasných receptov, ktoré sú súčasťou tejto vskutku hodnotnej kolekcie.

4
porcie
60 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
30 g
1 pohár
3 PL
100 g
podľa potreby
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Štyri pekné králičie stehienka vykostíme a odblaníme. Osolíme a opepríme. Na panvici rozohrejeme maslo a stehienka opiekame približne 10 až 15 minút. Občas je obrátime. Stehienka vyberieme a dáme stranou.Zlejeme zbytok masla. Do výpeku nalejeme biele víno a zahrievame. Pridáme Tomatovú horčicu Bio.

    Králičie stehienka s tomatovou horčicou - obrázok 1
  2. 2

    Povaríme. Pridáme smotanu (v tomto rcp použitá 33% á 250ml) a prehrejeme, už nevaríme. Králičie stehienka podávame poliate omáčkou, s čerstvými cestovinami.

Diskusia k receptu

izabella929
králičie mäsko ľúbim a ako koľvek sa urobí, na to vôbec nezáleží, mne chutí vždy...a tvoj recept určite vyskúšam.-)))super recept.-)
douglas
ĎAKUJEM za mile komentáre - opravdu jedlo a la Lahôdka a extra ďakujem milému dárcovi za tých 5X★ ;)!
mariamka
ste povodom ceska?, recept mi to evokuje :) kralicie maso je velmi chutne a zdrave, mame ho radi, len keby sa dalo lahsie zohnat,, ukladam a prileztostne vyskusam..
douglas
Nie, zaplať Pán Boh, nie som. Môj starý otec dal rodine status Americký-Slovák, dušou som Slovenka, businessom Američanka...tak si, prosím, vyberte :). Ano, králičie mäsko je vynikajúce - a tento rcp je opravdu dobrý. Vymakaná chuť Tomatovej Bio horčice tomu dodáva ten správny šmak ;).
eviana
@douglas , toto vyzerá byť veľká fajnotka, super si navarila ... a tá bio paradajková horčica musí byť pecka, som ešte ani nepočula, ale veru rada by som ochutnala :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia