Králik na víne

Králičie ragú

Autor receptu: hviera

20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na oleji trochu opečieme osolené králičie diely. Vyberieme. Do tej istej panvice, na tom istom oleji speníme pokrájanú cibuľku, pridáme nakrájaný cesnak, a po chvíľke aj rascu, zázvor a škoricu (v ľubovoľnej kombinácii). V pôvodnom recepte je celá škorica, ja som dala mletú škoricu, a určite to je lepšie s čerstvým zázvorom, ale postačí aj mletý. A doma zvyknem bez rasce. Rôznou kombináciou korení sa trochu mení aj chuť, stále je to však trochu orientálne. Práve tá moja kombinácia sa doma ujala, a práve pre túto kombináciu je recept zaujímavý :)
  2. Trochu pečieme, miešame, na mletú škoricu treba dávať pozor. Pridáme pretlak a väčšiu lyžicu medu, a pridáme aj víno - cca 1,5 deci. (počas varenia zvyšok vína ochutnávame ;) ) Trochu povaríme s vínom, pridáme králika a podlejeme vývarom/vodou, aby bolo mäso minimálne do 2/3 zaliate. Varíme asi hodinu pod pokrievkou, závisí od množstva, v podstate varíme kým sa voda neodparí a omáčka nezhustne.
  3. Keď zhustne, pridáme maslo na zjemnenie. Hotovo. Podávame s kuskusom, ryžou, knedľou, chlebom.