Králičie plece na paprike a slanine s jarnou cibuľkou (fotorecept)

Autor receptu: patroveckypitrs

No mohol by som pokračovať, ako som červenú kapustu na špenát premenil. Dnes som robil aj alchýmiu nie len varil. Dozviete sa v recepte sledujte nás ďalej. Ako hovoria v telke.

6
porcií
25 minút
príprava
85 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Nakrájal som si suroviny. Králičie diely som umyl osušil a osolil. Papriky na pásiky, slaninu na 1,5 cm kocky z tej bude masť na ktorej sa to bude robiť. Cesnak posekal a feferónku tiež. Jarnú cibuľku krájal na 1cm kolieska.
  2. Do hrnca som dal jednu Pl oleja a na to slaninu, nech sa vyškvarí.
  3. Na masti som opiekol mäso, tak nech sa zatiahne z každej strany. Mäso opečené som dal bokom.
  4. A do masti som pridal pokrájanu cibuľu. Nechal podusiť tak na 6 minút nech zmäkne.
  5. Potom som do hrnca pridal cesnak, ten nechal nech zavonia.
  6. Po cesnaku pridal do hrnca krájanú papriku. Podusil chvíľu nech trochu zmäkne.
  7. A znovu som mäso vrátil do hrnca. Okorenil čerstvo mletým korením a opatrne osolil. Slanina je slaná tak nech sa nepresolí. Pár krát premiešal a zalial horúcou vodou. Vody som dal tak nech mäso trochu vytŕča nad ňu. Prikryl a nechal rozvariť. Potom so teplotu znížil, tak nech to v hrnci, len pomaly buble.
  8. Medzi tým som šiel robiť zemiakové kocky. Zemiaky krájané a solené som uvaril. Vodu zlial a nechal tak 1/3 vody v nich. Pridal som maslo a kapustu červenú sterilizovanú vo vlastnej šťave. Dobré rozmiešal a pridal som k ním muku a sódu bikarbónu. Dobré vymiešal a čuduj sa svete ono to zmenilo farbu z fialovej ostala zelena. Hmotu som natiahol na papier v plechu. Dal som zapiecť do rúry na 30 minút pri teplote 200°C. Veľmi nám chutili k tomu mäsu. Aj keď vyzerajú ako špenátové. No chuť je kapustová.
  9. Tak a môžem servírovať na tanier. Kocky zemiakové mäso a zelenina z mäsa. Želám aj Vám dobrú chuť.