Králičí závitok s kuracím fášom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
70 minút tepelná úprava |
Postup- Králičí chrbát vykostíme, mierne naklepeme, osolíme, okoreníme a poukladáme
naň plátky šunky. Kuracie prsia zomelieme, pridáme trochu smotany,
soľ a mletý koriander, premiešame a fáš navrstvíme na králičí plát. Mäso zrolujeme,
obalíme plátkami slaniny a zabalíme do alobalu. Mierne podlejeme vodou
a pomaly pečieme.
- Mramorová omáčka: Kuriatka urestujeme, podlejeme vývarom, pridáme
svetlú zápražku pripravenú z masla a hladkej múky, osolíme a prevaríme.
Omáčku rozmixujeme a servírujeme na tanier, pokvapkáme smotanou a nožom
tvoríme mramorové obrazce. Na omáčku servírujeme rozkrojený závitok.
- Chlpatá knedľa: Zemiaky nastrúhame najemno a necháme chvíľu postáť.
Potom zlejeme vodu a do zemiakov zamiešame vajcia, štipku soli a preosiatu
múku. Lyžicou vykrajujeme knedle, vkladáme ich do vriacej vody a varíme
10 – 12 minút. Uvarené vyberieme, prepláchneme a omastíme masťou.
|