Králičí závitok s kuracím fášom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Králičí chrbát vykostíme, mierne naklepeme, osolíme, okoreníme a poukladáme naň plátky šunky. Kuracie prsia zomelieme, pridáme trochu smotany, soľ a mletý koriander, premiešame a fáš navrstvíme na králičí plát. Mäso zrolujeme, obalíme plátkami slaniny a zabalíme do alobalu. Mierne podlejeme vodou a pomaly pečieme.
  2. Mramorová omáčka: Kuriatka urestujeme, podlejeme vývarom, pridáme svetlú zápražku pripravenú z masla a hladkej múky, osolíme a prevaríme. Omáčku rozmixujeme a servírujeme na tanier, pokvapkáme smotanou a nožom tvoríme mramorové obrazce. Na omáčku servírujeme rozkrojený závitok.
  3. Chlpatá knedľa: Zemiaky nastrúhame najemno a necháme chvíľu postáť. Potom zlejeme vodu a do zemiakov zamiešame vajcia, štipku soli a preosiatu múku. Lyžicou vykrajujeme knedle, vkladáme ich do vriacej vody a varíme 10 – 12 minút. Uvarené vyberieme, prepláchneme a omastíme masťou.