Grilovaný králik

Králičí chrbát s pyré z romanesca

Autor receptu: redakcia

4
porcie
50 minút
príprava

Postup

  1. Chrbát z králika nakrájame na menšie časti, dáme do misky, pridáme tymian, rozmarín a olivový olej. Takto pripravený chrbát upečieme na grile alebo na panvici.
  2. Romanesco rozoberieme na menšie ružičky a varíme v osolenej vode asi 10 minút spolu s medvedím cesnakom. Po uvarení rozmixujme a zjemníme maslom.
  3. Zelenú a bielu špargľu očistíme, oblanšírujeme v horúcej vode a prudko schladíme. Roztopíme maslo, na ktorom opražíme nakrájanú zelenú a bielu špargľu, osolíme a okoreníme. Podlejeme smotanou a necháme zredukovať.
  4. Cviklu umyjeme, nakrájame na plátky asi 3 mm hrubé a fritujeme v olivovom oleji ako lupienky.
  5. Na tanier dáme pripravené pyré z romanesca, ugrilovaného králika, špargľu s omáčkou a dozdobíme cviklovými lupienkami.