Grilovaný králik
Králičí chrbát s pyré z romanesca
Autor receptu: redakcia
Postup- Chrbát z králika nakrájame na menšie časti, dáme do misky, pridáme tymian, rozmarín a olivový olej. Takto pripravený chrbát upečieme na grile alebo na panvici.
- Romanesco rozoberieme na menšie ružičky a varíme v osolenej vode asi 10 minút spolu s medvedím cesnakom. Po uvarení rozmixujme a zjemníme maslom.
- Zelenú a bielu špargľu očistíme, oblanšírujeme v horúcej vode a prudko schladíme. Roztopíme maslo, na ktorom opražíme nakrájanú zelenú a bielu špargľu, osolíme a okoreníme. Podlejeme smotanou a necháme zredukovať.
- Cviklu umyjeme, nakrájame na plátky asi 3 mm hrubé a fritujeme v olivovom oleji ako lupienky.
- Na tanier dáme pripravené pyré z romanesca, ugrilovaného králika, špargľu s omáčkou a dozdobíme cviklovými lupienkami.
|