Králičí chrbát s omáčkou z kuriatok

Autor receptu: redakcia

4
porcie
40 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Králičí chrbát osolíme, okoreníme, pridáme čerstvý majorán a sprudka opečieme na panvici domäkka.
  2. Omáčka z kuriatok: Kuriatka urestujeme, podlejeme vývarom, pridáme svetlú zápražku pripravenú z masla a hladkej múky, potom šľahačku, osolíme a prevaríme.
  3. Domáce cestoviny: Z múky, vajíčok, oleja a soli vypracujeme hladké cesto, ktoré prikryjeme navlhčenou utierkou a necháme 30 minút odležať. Cesto rozdelíme na 4 diely, vyvaľkáme na tenké pláty, ktoré pomocou prstov zrolujeme. Nakrájame na kolieska, ktoré kladieme na dosku posypanú múkou. Potom kolieska rozmotáme a vzniknuté domáce tagliatelle vkladáme do vriacej osolenej vody s kvapkou oleja. Varíme 5 minút.