Králičí chrbát s omáčkou z kuriatok
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
40 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Králičí chrbát osolíme, okoreníme, pridáme
čerstvý majorán a sprudka opečieme na panvici
domäkka.
- Omáčka z kuriatok: Kuriatka urestujeme,
podlejeme vývarom, pridáme svetlú
zápražku pripravenú z masla a hladkej múky,
potom šľahačku, osolíme a prevaríme.
- Domáce cestoviny: Z múky, vajíčok, oleja
a soli vypracujeme hladké cesto, ktoré prikryjeme
navlhčenou utierkou a necháme
30 minút odležať. Cesto rozdelíme na 4 diely,
vyvaľkáme na tenké pláty, ktoré pomocou
prstov zrolujeme. Nakrájame na kolieska,
ktoré kladieme na dosku posypanú múkou.
Potom kolieska rozmotáme a vzniknuté
domáce tagliatelle vkladáme do vriacej osolenej
vody s kvapkou oleja. Varíme 5 minút.
|