Králičí chrbát s krupotom a hríbmi

Jitka Boráňová
šéfkuchárka hotela Alexandria v Luhačoviciach, 22. novembra 2015
Králičí chrbát s krupotom a hríbmi
Foto: Ľuboš Pilc

Kuchyňa valašských prababičiek stelesňuje dnešné trendy – spojením s prírodou a ročným obdobím, so skromnosťou, s prostotou. Je zdravá a inšpiratívna; počnúc kyselicou a Zobraziť celý popisKuchyňa valašských prababičiek stelesňuje dnešné trendy – spojením s prírodou a ročným obdobím, so skromnosťou, s prostotou. Je zdravá a inšpiratívna; počnúc kyselicou a končiac slávnou domácou slivovicou...

4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Králičí chrbát:
600 g bez kosti
100 g
Krúpové rizoto:
400 g
100 g
100 g (alebo sušené)




Postup

  1. 1

    Králičí chrbát na pekáči osolíme, pridáme vetvičku čerstvého majoránu a mierne podlejeme vodou. Pridáme maslo, vložíme do rozohriatej rúry a pečieme domäkka, kým mäso nezružovie.

  2. 2

    Krúpové rizoto: Krúpy uvaríme v mierne osolenej vode domäkka a scedíme. Cibuľu nakrájame na kocky a mierne opražíme, potom pridáme hríby a roztlačený cesnak, na záver uvarené krúpy. Dochutíme soľou a čiernym korením.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia