Kozľacinka s kôprovou omáčkou

Autor receptu: luss44

Dostali sme od známeho mäsko z mladého kozľaťa, tak som rozmýšľala že čo s ním... Záhon kôpru, ktorý ma včera privítal v záhrade, ma presvedčil o dnešnom nedeľnom obede a vyriešil moju dilemu s kozľacinou.

30 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Nakoľko kozľacieho mäska nebolo veľa, musela som pridať aj bravčové pliecko. Na oleji som orestovala cibuľu, pridala pokrájané mäso, osmahla kým sa zatiahlo, posolila, okorenila a pridala mletú červ.papriku, podliala trochou vody, zavrela kuchtu a dusila 1 hod. Keď bolo mäso udusené do mäkka, zahustila som šťavu trochou múky.
  2. Príprava omáčky je jednoduchá - z masla a hladkej múky urobíme svetlú zásmažku, zalejeme mliekom a stále miešame, aby sa nevytvorili hrudky, mlieko pridávame podľa potreby aby omáčka nebola veľmi hustá ale ani riedka, ako sa to začne variť tak to začne aj hustnúť, posolíme, chvíľu povaríme a nakoniec vlejeme na zjemnenie šľahačkovú smotanu, ja som dala celú, ale nemusí byť, kto koľko chce. Úplne na záver pridáme posekaný kôpor, ochutíme octom a ochutnáme, či je omáčka jedlá :) A tu sú výsledky:
  3. Samozrejme nesmie chýbať domáca knedľa, u mňa už tradične recept na varenú knedľu od @Egreska, inú ani nerobím, táto je skvelá
  4. No a pre mňa som upiekla zvyšky bravčového pliecka na rozmaríne, keďže ja neobľubujem kôprovú omáčku :)))) ale nakoľko ju všetci ostatní doma zbožňujú, tak im ju takto s láskou varím :)