Kotlíkový guláš

rein - fotkarein, 9. júna 2012
Kotlíkový guláš
Foto: rein

Milujem guláše na všetky spôsoby a tu je prvý

10
porcií
30 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1,5 kg
400 g
1 kg
1 kg
1 PL
1 hlavka
3 ks
3 pl
2 PL
1 KL




Postup

  1. 1

    Na masti udusíme cibuľu

    Kotlíkový guláš - obrázok 1
  2. 2

    pridáme mäso,nakrájanú papriku,paradajku,chilli,soľ

    Kotlíkový guláš - obrázok 2
  3. 3

    a dusíme do mäkka.Vodu pridávame len minimálne.

  4. 4

    keď je mäso skoro mäkké,pridáme,zemiaky,roztlčený cesnak.mletú papriku.

  5. 5

    na koniec pridáme majoránku,zavaríme a odstavíme.

    Kotlíkový guláš - obrázok 5

Diskusia k receptu

helca103
pravý kotlíkový som už dávno nejedla, ten tvoj vypadá veľmi dobre
sovka62
No áno, kotlíkový, naozaj z kotla, je ten úplne najlepší. U nás ho variava zať, kotlík má asi tri roky. Ten prvý rok som mu do toho trochu kibicovala (lebo dovtedy nikdy nevaril vôbec nič), ale musím ho pochváliť, lebo učeň nad majstra, naposledy varil asi pred mesiacom, samozrejme už úplne na vlastnú päsť a guláš bol výborný, podľa obrázkov rovnaký ako ten tvoj.
Vlastne nie, tvoj je určite lepší, lebo je pravý, z hovädzieho mäsa, náš býva bravčový, dobrý, ale hovädzí je hovädzí.
sovka62
A nestihla som pochváliť servírovanie, pekne s chlebíkom a pivkom, tak ako to správne ide k sebe, hneď by som si prisadla.
izabella929
no už sa blíži sezona kotlíkových gulášov, len čo bude príhodná doba, už aj varím.. pekne vyzerá aj tvoj.-)
viceroy
budeme variť v sobotu, už sa teším...aj na to pivo!
dogagador
a keby si do toho este rozmixoval zeleninu z polievky a zahustil to tym, tak to by si sa pozeral, ake to je dobreeee
tancotanka
mňam, my budeme mať v sobotu gulášpárty, tak som si už narobila chute... dobrý gulášik, ďakujem
enge149
chutný,aj my varíme vonku v kotlíku a pikantný je super k tomu pivko..veď je leto,treba variť vonku..
jankohrasko67
Aj my máme zajtra súťaž vo varení gulášu. Dúfam že bude dobré počasie ako minulý rok, bolo super už sa teším na deň otcov. Varím hovädziu kližku. Ešte som hladal nejaké rady a finty, ale robím ho podobne a dávam aj huby.
modrykamen
Som masťový, ale 400 gramov masti na 1,5 kg mäsa sa mi zdá strašne veľa. Ja dávam tak polovicu z toho, potom nie je tak mastný, ako vizerá v kotlíku. Nič v zlom, ale 1KL zemiakov je strašne málo, myslel si asi 1 kg.
rockovymatador
Záleží na veľkosti kotlíka.My máme 8l kotlík,takže my dáme cca 1a pol kg mäsa,masti 200g,4 veľké cibule,1a pol kg zemiakov.Tie pochutiny paprika,paradajky,korenie to je klasika,ale my ešte dávame horčicu a nakonci dávame slivkový levár,z hruba tri PL,pridali sme jedno pivo.Som ešte zabudol,my celkom na začiatku dáme na rozpálenú masť popukať celú rascu a potom cibuľe atď.Dobrú chuť.