Kotlíkový guláš z diviny na plyne

Kotlíkový guláš z diviny na plyne
Foto: miky64
miky64Miky64, recept pridal: 6. júla 2011 18:48Ďalšie jeho recepty

ešte nebol deň aby nezapršalo a keďže mam chuť na dobrý kotlikáč tak som si ho dnes ukuchtil v hrnci na plyne.Šak leje ako keby sme za to platili.

Suroviny

15
porcií
45
minút
príprava
150
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

divinu si pred použitím nabajcujeme/1-2dni/ pred varením odblaníme a odlojíme,pokrájame na kúsky/veľkosť podľa kreativity a chuti krájača/,ja som použil stehienko a rebrá
Kotlíkový guláš z diviny na plyne - obrázok 1

2

rozpustime bravčovu masť/podľa mňa je najlepšie použiť masť v prípade že nie je,tak do oleja pridať neprerastanu slaninu na zlepšenie chuťi/pridám pokrájanú cibulku a cesnak, keď je cibulka do sklovita pridám nadrobno pokrájanú papriku,potom pridám mäsko nechám zatiahnuť a začne najpodstatnejšia časť postupne pridávame koreniny,nakoniec pridám tri hrste zemiakov z dôvodu zahustenia /asi 200-300g,/ tu chcem upozorniť že keď sa pridajú zemiaky je potrebne častejšie premiešať lebo maju tendenciu sa pripaľiť na dno hrnca,podlejem červeným 3dcl/zbytok vypijú kibici/ a za občasného miešania dusím.
Kotlíkový guláš z diviny na plyne - obrázok 2

3

po vydusení prilejeme vodu a necháme variť,keď mame mäsko skoro uvarené pridáme zemiaky a zbytok papriky,počkáme kým sú skoro dovarené a pridáme nakrájané paradajky/paradajky si si pred krájanim sparíme a stiahneme z kožky/,rozdrvený majorán a necháme ešte povariť /ja to nechávam asi tak 10min/ a potom už len dobrú chuť
Kotlíkový guláš z diviny na plyne - obrázok 3



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • ancicka, 7. júla 2011 o 07:52
    Aj na plyne kotlikový môže byť výborný.OK.


  • mracik9, 8. júla 2011 o 07:45
    Ja ho robievam pravidelne aj na plyne,ale atmosfera v lese to je žužo


  • miky64, 8. júla 2011 o 14:30
    maš moje sympatie ja varenie kotlikoveho alebo grilovanie považujem za perfektne straveny deň v kruhu blízkych a priateľov,vykecáme sa zasmejeme no skratka ako ja hovorím uno perfecto


  • mracik9, 6. júla 2012 o 16:41
    Dnes je 6.7.2012 presne rok odo dňa,keď bol pridaný ten receptík,smejeme sa z manželom že nezaprší a nezaprší,vonku je trochu pod mrakom,ale 29 stC a po ukrutných horúčavach by mohlo sprchnuť,no a hlavne som chcela,idem variť guláš z diviny v tlakáči,aby som zajtra nemusela na chate,ale určite im bude chutiť


  • medulienka122, 6. júla 2012 o 17:08
    mráčik9, ty sa nesmej, radšej zaprš :-)). Dobrú chuť zajtra na chate...


  • marikahr, 6. júla 2012 o 17:31
    teda tu (Ružomberok) nám už vytrvalo leje 2 hodiny a už by veru mohlo prestať!
    ale gulášik mňam :-p



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 5/2015: Fašiangy 2 Fašiangy 2
Časopis Varecha v piatok 30. januára v denníku Pravda.


TOPlist