Kotlíkový guláš z diviny na plyne

miky64Miky64, 51 ročný muž, Stará Ľubovňa, 6. júla 2011 18:48
Ďalšie jeho recepty »

Kotlíkový guláš z diviny na plyneFoto: miky64

ešte nebol deň aby nezapršalo a keďže mam chuť na dobrý kotlikáč tak som si ho dnes ukuchtil v hrnci na plyne.Šak leje ako keby sme za to platili.

15
porcií
45 min
príprava
150 min
tepelná úprava

Suroviny

2 kg
2 kg
0,3 kg
1 kg
1 kg
4 strúčiky
3 kg
podľa chuti  alebo mlete
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
1 l - minimálne

Postup prípravy

  1. 1

    divinu si pred použitím nabajcujeme/1-2dni/ pred varením odblaníme a odlojíme,pokrájame na kúsky/veľkosť podľa kreativity a chuti krájača/,ja som použil stehienko a rebrá

    Kotlíkový guláš z diviny na plyne - obrázok 1
  2. 2

    rozpustime bravčovu masť/podľa mňa je najlepšie použiť masť v prípade že nie je,tak do oleja pridať neprerastanu slaninu na zlepšenie chuťi/pridám pokrájanú cibulku a cesnak, keď je cibulka do sklovita pridám nadrobno pokrájanú papriku,potom pridám mäsko nechám zatiahnuť a začne najpodstatnejšia časť postupne pridávame koreniny,nakoniec pridám tri hrste zemiakov z dôvodu zahustenia /asi 200-300g,/ tu chcem upozorniť že keď sa pridajú zemiaky je potrebne častejšie premiešať lebo maju tendenciu sa pripaľiť na dno hrnca,podlejem červeným 3dcl/zbytok vypijú kibici/ a za občasného miešania dusím.

    Kotlíkový guláš z diviny na plyne - obrázok 2
  3. 3

    po vydusení prilejeme vodu a necháme variť,keď mame mäsko skoro uvarené pridáme zemiaky a zbytok papriky,počkáme kým sú skoro dovarené a pridáme nakrájané paradajky/paradajky si si pred krájanim sparíme a stiahneme z kožky/,rozdrvený majorán a necháme ešte povariť /ja to nechávam asi tak 10min/ a potom už len dobrú chuť

    Kotlíkový guláš z diviny na plyne - obrázok 3
ohodnoť recept:
Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist