Kotlíkový guláš z diviny na plyne

Kotlíkový guláš z diviny na plyne
Foto: miky64
miky64Miky64, recept pridal: 6. júla 2011 18:48Ďalšie jeho recepty

ešte nebol deň aby nezapršalo a keďže mam chuť na dobrý kotlikáč tak som si ho dnes ukuchtil v hrnci na plyne.Šak leje ako keby sme za to platili.

Suroviny

15
porcií
45
minút
príprava
150
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

divinu si pred použitím nabajcujeme/1-2dni/ pred varením odblaníme a odlojíme,pokrájame na kúsky/veľkosť podľa kreativity a chuti krájača/,ja som použil stehienko a rebrá
Kotlíkový guláš z diviny na plyne - obrázok 1

2

rozpustime bravčovu masť/podľa mňa je najlepšie použiť masť v prípade že nie je,tak do oleja pridať neprerastanu slaninu na zlepšenie chuťi/pridám pokrájanú cibulku a cesnak, keď je cibulka do sklovita pridám nadrobno pokrájanú papriku,potom pridám mäsko nechám zatiahnuť a začne najpodstatnejšia časť postupne pridávame koreniny,nakoniec pridám tri hrste zemiakov z dôvodu zahustenia /asi 200-300g,/ tu chcem upozorniť že keď sa pridajú zemiaky je potrebne častejšie premiešať lebo maju tendenciu sa pripaľiť na dno hrnca,podlejem červeným 3dcl/zbytok vypijú kibici/ a za občasného miešania dusím.
Kotlíkový guláš z diviny na plyne - obrázok 2

3

po vydusení prilejeme vodu a necháme variť,keď mame mäsko skoro uvarené pridáme zemiaky a zbytok papriky,počkáme kým sú skoro dovarené a pridáme nakrájané paradajky/paradajky si si pred krájanim sparíme a stiahneme z kožky/,rozdrvený majorán a necháme ešte povariť /ja to nechávam asi tak 10min/ a potom už len dobrú chuť
Kotlíkový guláš z diviny na plyne - obrázok 3



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • ancicka, 7. júla 2011 o 07:52
    Aj na plyne kotlikový môže byť výborný.OK.


  • mracik9, 8. júla 2011 o 07:45
    Ja ho robievam pravidelne aj na plyne,ale atmosfera v lese to je žužo


  • miky64, 8. júla 2011 o 14:30
    maš moje sympatie ja varenie kotlikoveho alebo grilovanie považujem za perfektne straveny deň v kruhu blízkych a priateľov,vykecáme sa zasmejeme no skratka ako ja hovorím uno perfecto


  • mracik9, 6. júla 2012 o 16:41
    Dnes je 6.7.2012 presne rok odo dňa,keď bol pridaný ten receptík,smejeme sa z manželom že nezaprší a nezaprší,vonku je trochu pod mrakom,ale 29 stC a po ukrutných horúčavach by mohlo sprchnuť,no a hlavne som chcela,idem variť guláš z diviny v tlakáči,aby som zajtra nemusela na chate,ale určite im bude chutiť


  • medulienka122, 6. júla 2012 o 17:08
    mráčik9, ty sa nesmej, radšej zaprš :-)). Dobrú chuť zajtra na chate...


  • marikahr, 6. júla 2012 o 17:31
    teda tu (Ružomberok) nám už vytrvalo leje 2 hodiny a už by veru mohlo prestať!
    ale gulášik mňam :-p



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Cuvée ringloty 2014
Ringlota určite nie je kráľovnou našich sadov, je to však šťavnaté a chutné ovocie.

Omáčky zo severu aj juhu Európy
Omáčkový seriál pokračuje: Nechajte sa inšpirovať omáčkami, ktoré sú typické pre rôzne národné kuchyne Európy.

Varecha 36/2014: Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 36/2014: Mäsový trojboj Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.


TOPlist