Slané chuťovky

Košíčky zo slaného paprikového lineckého cesta plnené „tatarákom“ z červenej šošovice (fotorecept)

Autor receptu: skolavareniapolus

Recept od Ivana Rusinu (www.ivanoveminutky.com).

Postup

  1. Z múky, masla, žĺtka, soli, vody a mletej údenej papriky vypracujeme cesto.
  2. Vyvaľkáme ho natenko a pomocou formičiek na tartaletky vykrajujeme kolieska, ktoré ukladáme do formičiek na tartaletky. Okraje koliesok prstami trochu "povyťahujeme", aby sa nám vytvorili košíčky. Môžeme použiť aj formičky na klasické košíčky.
  3. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C na cca 10 minút. Vychladnuté košíčky vyberieme z formičiek a naplníme šošovicovým tatarákom.
  4. Šošovicový tatarák: Červenú šošovicu zalejeme studenou vodou a varíme do mäkka.
  5. Vodu zlejeme.
  6. Do vychladnutej šošovice pridáme najemno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, najemno nakrájanú chilli papričku, med, dijonskú horčicu, mleté čierne korenie, soľ a rímsku rascu. Poriadne premiešame.
  7. Servírujeme na košíčkoch ozdobené klíčkami (v našom prípade cesnakovými) a bylinkami.