Slané chuťovky
Košíčky zo slaného paprikového lineckého cesta plnené „tatarákom“ z červenej šošovice (fotorecept)
Autor receptu: skolavareniapolus
Recept od Ivana Rusinu (www.ivanoveminutky.com).
Postup
- Z múky, masla, žĺtka, soli, vody a mletej údenej papriky vypracujeme cesto.
- Vyvaľkáme ho natenko a pomocou formičiek na tartaletky vykrajujeme kolieska, ktoré ukladáme do formičiek na tartaletky. Okraje koliesok prstami trochu "povyťahujeme", aby sa nám vytvorili košíčky. Môžeme použiť aj formičky na klasické košíčky.
- Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C na cca 10 minút. Vychladnuté košíčky vyberieme z formičiek a naplníme šošovicovým tatarákom.
- Šošovicový tatarák: Červenú šošovicu zalejeme studenou vodou a varíme do mäkka.
- Vodu zlejeme.
- Do vychladnutej šošovice pridáme najemno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, najemno nakrájanú chilli papričku, med, dijonskú horčicu, mleté čierne korenie, soľ a rímsku rascu. Poriadne premiešame.
- Servírujeme na košíčkoch ozdobené klíčkami (v našom prípade cesnakovými) a bylinkami.