Košíčky fotorecept

zirafninka1 - fotkazirafninka1, 31. decembra 2012

Suroviny

210 g
70 g mletý
40 g
20 g
140 g (maslo)
2 PL
Krém:
150 g
100 ml
20 g
150 ml
150 g (maslo)
 štipka
 na polevu




Postup

  1. 1

    Múku, cukor, orechy, kakao citrónovú kôru a vanilku rozmixujeme najemno.

    Košíčky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 3

    Pridáme tuk, krátko mixujeme - suroviny sa spoja vznikne hladké cesto.

    Košíčky (fotorecept) - obrázok 3
  3. 4

    Cesto zabalíme do fólie a odložíme na hodinu do chladničky.

    Košíčky (fotorecept) - obrázok 4
  4. 5

    Cestom plníme formičky. Používala som tieto ozaj malinke - http://www.peceniehrou.sk/sk/produkty/formicky-mini-coko-7091/ a vyšlo mi 90ks. Upečieme vo vyhriatej rúre.

    Košíčky (fotorecept) - obrázok 5
  5. 6

    Krém: cukor upálime na tmavší karamel. Odstavíme a postupne za stáleho prilievame smotanu. Keď sa suroviny spoja opäť krátko povaríme (cca 2min). Odstavíme a necháme vychladnúť.

    Košíčky (fotorecept) - obrázok 6
  6. 7

    Z mlieka a zlatého klasu uvaríme hustý puding.

    Košíčky (fotorecept) - obrázok 7
  7. 8

    Vychladnutý puding, karamel a tuk či maslo (rovnakej teploty) spolu vyšľaháme. Do polovice krému môžeme pridať kakao. Košíčky plníme višňovým džemom a krémom. Necháme stuhnúť a máčame v čokoláde.

    Košíčky (fotorecept) - obrázok 8
  8. 9

    A pridávam recept aj na iné, veľmi dobré orechovejšie cesto na košíčky: 150g tuk, 100g orechy vlašské, 200 g hladká múka, 1 PL hráška, 2 PL voda, 70g cukor hnedý mletý alebo práškový, 1PL kakao.

Diskusia k receptu

marijanka712
krásne ale vypadá to dobre na tie košíčky sa už dlhšie chystám tak tento recept aj plnka vypadá velmi chutne asi ich najbližšie urobím ukladám do kk
havino
tak tie musia byť famozne, ukladám, len otazočka, kde kúpim mandlovu smotanu? mlieko som už myslim kdesi v raciolke videla, neviem presne,ale smotanu veru nie
tornadolue
Dakujem za recept!!! Kosicky boli vzdy moje najoblubenejsie pecivo, nikdy som ich nerobila, takze som sa ani nechcela pustat do zveganizovania receptu. Asi si dam s mamkou spolocne veganske pecenie (sama si netrufnem) a po dvoch rokoch budem mat znovu kosicky :)
zirafninka1
Dakujem za pekne komentare :) @havino kupujem takuto mandlovu smotanu  biologika.sk/index/detail-produktu/produkt/2439/kate...
@tornadolue u nas uz niekolko rokov musia byt na vianoce kosicky. a ani tieto nesklamali. krem je dost sladky, preto treba dat taky kyslejsi dzem. a dobre je aj naraz striekat dvojity krem (aj s kakaom). Ked som krem chutnala pred plnenim zdal sa mi prilis sladky. ale kosicky boli take malilinke jednohubky, takze s cestom, visnou a horkou cokoladou to nakoniec bolo velmi velmi dobre.
medovnicek
aj tento recept odkladám, inak nad tými košíčkami som poškuľovala, ale nakoniec som si kúpila tie troška väčšie, inšpirovala si ma tak, že si ich teraz už určite kúpim, veľmi sa mi tieto tvoje košíčky páčia, musím si vygoogliť tú mandľovú šľahačku, tú nepoznám
zirafninka1
@iva63 dakujem :) @medovnicek tiez mam tieto najmensie kosicky len prvy rok, ale este si dokupim jedno balenie. myslim, ze uz budem piect len v tychto :) vsetkym sa pacilo, ze su take jednohubkove.
používateľ nemá avatar
cat
cat
vyzera to skvele. urcite vyskusame. co sa tyka mandlovej slahacky da sa vyslahat ako bezna slahacka?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia