Čokoládové košíčky
Košíček s čokoládovou penou a meringue
Autor receptu: redakcia
Postup- Košíčky: Zo surovín na košíčky vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na rovnomerné časti. Jednotlivé časti vyvaľkáme
a vytvarujeme do košíčkov v pripravených vymastených
formách. Zakryjeme alobalom, zaťažíme strukovinou,
dáme do rúry vyhriatej na 175 °C a pečieme dozlatista.
Po upečení vyberieme a necháme vychladnúť.
- Tmavá čokoládová pena: Vajcia s cukrom vyšľaháme nad parou do teploty 75 °C. Potom pridáme roztopenú čokoládu, nakoniec vmiešame najemno vyšľahanú
šľahačku a necháme vychladiť.
- Biely čokoládový krém: Bielu čokoládu roztopíme
spolu so smotanou a odstavíme. Ďalej do zmesi zašľaháme creme fraiche spolu s mascarpone. Necháme stuhnúť.
- Meringue: Z bielkov a cukru pripravíme
meringue – šľaháme nad parou do zhustnutia, potom rovnomerne rozotrieme na plech so silikónom a necháme
pomaly sušiť pri 40 °C. Hotové lámeme na malé kúsky.
- Cviklu očistíme, nakrájame na jemné plátky a dáme
sušiť do sušičky na ovocie. Spolu s jedlými kvetmi použijeme na záverečnú dekoráciu dezertu.
|