Čokoládové košíčky

Košíček s čokoládovou penou a meringue

Autor receptu: redakcia

10
porcií

Suroviny

Postup

  1. Košíčky: Zo surovín na košíčky vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na rovnomerné časti. Jednotlivé časti vyvaľkáme a vytvarujeme do košíčkov v pripravených vymastených formách. Zakryjeme alobalom, zaťažíme strukovinou, dáme do rúry vyhriatej na 175 °C a pečieme dozlatista. Po upečení vyberieme a necháme vychladnúť.
  2. Tmavá čokoládová pena: Vajcia s cukrom vyšľaháme nad parou do teploty 75 °C. Potom pridáme roztopenú čokoládu, nakoniec vmiešame najemno vyšľahanú šľahačku a necháme vychladiť.
  3. Biely čokoládový krém: Bielu čokoládu roztopíme spolu so smotanou a odstavíme. Ďalej do zmesi zašľaháme creme fraiche spolu s mascarpone. Necháme stuhnúť.
  4. Meringue: Z bielkov a cukru pripravíme meringue – šľaháme nad parou do zhustnutia, potom rovnomerne rozotrieme na plech so silikónom a necháme pomaly sušiť pri 40 °C. Hotové lámeme na malé kúsky.
  5. Cviklu očistíme, nakrájame na jemné plátky a dáme sušiť do sušičky na ovocie. Spolu s jedlými kvetmi použijeme na záverečnú dekoráciu dezertu.