Korpus na tortu bez oddeľovania vajec (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Tento korpus bez oddeľovania vajec je jednoduchý,čo sa týka prípravy,ale aj pečenia.Ked ho vyskúšate,určite budete s ním veľmi spokojné,lebo je vláčny,nadýchaný a cesto je jemné.
20 minút príprava |
20-25 minút na 180 °C |
Postup
- Potrebné suroviny.
- Vajcia v miske vyšľaháme mixérom,asi 5 min,
- postupne pridávame cukor a šľaháme dalších 5 min.
- Múku zmiešame so zlatým klasom a soľou a taktiež postupne pridávame k vyšľahaným vajciam.metličkou zľahká premiešame.
- Formu vyložíme papierom a boky netreba natierať.Forma s priemerom 22 cm.Cesto vylejeme do formy,rovnomerne rozotrieme a je dobré formou troška potriasť o stôl,aby vyšiel vzduch.Rúru si nahrejeme na 200 °C a vložíme formu do rúry.Pečieme prvých 5 min.na 200 °C a 20 min na 180 °C.Neotvárať dvierka,aspoň 20 min,aby korpus neklesol.Po vypnutí nechať korpus v rúre s otvorenými dvierkami asi 5 min.Je dobré nechať korpus vo forme,kým nevychladne.
- Cesto po prekratí je jemné,vláčne a veľmi pekné.
- Robila som aj vo štvorcovej forme,ale dobu pečenia som skrátila asi o 5 min,lebo forma je väčšia,25 cm a cesto je tenšie.Do tejto formy je treba urobiť cesto s viac vajec ,ale na koláč čo som robila mi to stačilo.
- Korpus po upečení.