Korokke fotorecept

2010 - bez fotky2010, 4. septembra 2015
Korokke (fotorecept)
Foto: 2010

Kazda krajina ma daaky recept - jedlo ktore vam chyba ked ste v zahranici, slovensko mozno je to treska atd... na jednom japonskom blogu Zobraziť celý popisKazda krajina ma daaky recept - jedlo ktore vam chyba ked ste v zahranici, slovensko mozno je to treska atd... na jednom japonskom blogu sa rozplyvali ze uz sa nevedia dockat ked im mama spravi korokke a k tomu tomkatsu omacku? tak tu je recept ktory by ste necakali od japoncov.

30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Domáca omáčka tomkatsu:




Postup

  1. 1

    Cibulu nakrajame na drobno ( ja som este pridal aj 2 struciky cesnaku - lebo ho davam skoro vsade - nieje v recepte).Podusime na troche oleja a pridame mlete maso, tradicne je to hovadzie, ale moze byt aj ine.Rozmrvime zmiesame s cibulou a dusime do makka. Odlozime na stranu a dame vychladnut

    Korokke (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Popri tom si dame uvarit osupane pokrajane zemiaky v osolenej vode. Tak isto si dame varit vajicka na tvrdo. vajicka osupeme a vyberieme zltka a pridame k zemiakom

    Korokke (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Bielka pokrajame na drobno

    Korokke (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zltka a zemiaky roztlacime a zmiesame

    Korokke (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zemiakovo vajickove pyre zmiesame s posekanymi bielkami a podusenym mletym masom, ochutime sol, korenie.

    Korokke (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vytvarujeme fasirky a dame ich zchladit do ladnicky

    Korokke (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Fasirky obalime v trojobale ( ja som pouzil ich struhanku panko). Vyprazime v rastlinom oleji do zlatista. Tomkatsu omacka sa bezne nepredava mimo japonska, ale da sa vyrobit domaca verzia kde zmiesame kecup, worcestersku omacku, ustricovu a japonci pridaju trosku cukru ( ja som nedal ale som nahradil sladkou chilli omackou).

    Korokke (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

tiginko
zaujímavý recept, síce nie som japonka, ale láka ma urobiť takéto netradičné fašírky. Dnes si sa prekonal, málokedy dávaš fotorecept :-)
afataga
tak som sa toho chilli dockala az v poslednej vete :-), nemusi byt vobec zly taky karbos
mariamka
nerozumiem tomu deleniu vajec, ked aj tak sa to zmiesa spolu, tu vsetci vzdychaju a este to ani neskustili :) fasirke mozme, ale tu "hatlaninu" menej
katarina2511
Jedla som toto jedlo, nemozem sice potvrdit, ze tam boli uplne vsetky ingrediencie uvedene v recepte, ale maso, zemiaky a vajcia tam boli urcite. Bolo to vynikajuce jedlo. Po cely cas straveny v Japonsku som nejedla ziadne jedlo, o ktorom by som povedala, ze je to *hatlanina*.
O zeleninovu prilohu v Japonsku nikdy nieje nudza.
O japonskej kuchyni by som sa takto nevyjadrovala ako som citala v komentaroch. Hlavne by som ju nekritizovala. Japonci varia a jedia s citom a ich kuchyna je vyborna a vcelku zdrava. Nepecu kolace trikrat do tyzdna a hlavne sa nimi nenapchavaju, preto nie su obezni.
babav
Zaujimavy recept , paci sa mi obzvlast ak sa pouzije hovadzie maso.
V obycajnych fasirkach mi nechuti , ak nie je pomiesane aspon
s bravcovym , najlepsie aj s telacim (1:1:1).Palec hore @2010 !
katarina2511
...naco mam *guglit* ??? Staci mi, co som citala. Preto som uz na vareche iba ako divak a to len obcas mariamka.
mariamka
preto, lebo hatlanina znamena skomoleny jazyk, rec,,, proste na slovencinu "trpim" :)) za recep som dala 5,, tiez to tu sem-tam sledujem, nebavia ma tie prieky
karky
@2010 , urcite vyskusam, vdaka za receptik. Suhlasim s Katarina2511, v Japonsku som stravila iva 5 dni, no Japonci sa naozaj stravuju a varia s citom.
1x huck



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia