Koreňová zelenina v soli (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Dnes som brala úrodu zo záhradky, bolo jej málo z dovodu krúpov,ktoré padali na ňu. Ale aj tú biednu úrodu som spracovala. Pripravila som si pomletú zeleninu v soli, ktorú budem používat na varenie, ale už potom nebudem moct pridávať do jedla soľ. Neviem, či som dala dostatočné množstvo soli, ale susedka tvrdila, že áno.
Postup
- Pripravíme si suroviny, ja som mala mrkvu, petržlen, petržlenovú vňať a paštrnák.
- Zeleninu poriadne umyjeme, zbavíme poškodených častí.
- Nakrájame na malé kusky a mixujeme , alebo pomelieme na masovom mlynčeku najemno.
- Tak isto zomelieme aj vňať petržlenu.
- Všetko spolu zmiešame so soľou, necháme chvilku odpočinúť a plníme do pripravených pohárikov.