Koreňová zelenina v soli (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Dnes som brala úrodu zo záhradky, bolo jej málo z dovodu krúpov,ktoré padali na ňu. Ale aj tú biednu úrodu som spracovala. Pripravila som si pomletú zeleninu v soli, ktorú budem používat na varenie, ale už potom nebudem moct pridávať do jedla soľ. Neviem, či som dala dostatočné množstvo soli, ale susedka tvrdila, že áno.

45 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny, ja som mala mrkvu, petržlen, petržlenovú vňať a paštrnák.
  2. Zeleninu poriadne umyjeme, zbavíme poškodených častí.
  3. Nakrájame na malé kusky a mixujeme , alebo pomelieme na masovom mlynčeku najemno.
  4. Tak isto zomelieme aj vňať petržlenu.
  5. Všetko spolu zmiešame so soľou, necháme chvilku odpočinúť a plníme do pripravených pohárikov.