Kôprová omáčka (fotorecept)

Kôprová omáčka (fotorecept)
Foto: faktja
faktjaFaktja, recept pridal: 2. júla 2013 8:54Ďalšie jeho recepty

Milujem kôpor a kým je čerstvý, používam ho kam sa dá...a samozrejme mrazím...

Suroviny

4
porcie
5
minút
príprava
10
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Spravíme si svetlú zápražku.
Kôprová omáčka (fotorecept) - obrázok 1

2

Zalejem vývarom, pridám smotanu na varenie a soľ (ja dávam aj bujón)
Kôprová omáčka (fotorecept) - obrázok 2

3

Nechám prejsť varom a nakoniec pridám nasekaný kôpor.
Kôprová omáčka (fotorecept) - obrázok 3

4

Na kôpor a iné sekanie mám takúto super nec po svojej babičke...:-)
Kôprová omáčka (fotorecept) - obrázok 4



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • cien, 2. júla 2013 o 11:03
    Ja robím kôprovku podobne ale pridávam ešte cukor a citronovú štavu aby bola na sladko-kyslo. Aj mlieko pridávam bobkový list a čierne korenie. Omáčku prelejem cez sitko aby bola ešte jemnejšia a zbavím sa korenia bobkového listu. Potom pridám na jemno nasekaný kôpor. Už nnevarím aby kôpor nestratil farbu. úplne nakoniec ked omáčka trošku vychladne pridám citonovú štavu aby sa nezrazila a neboli hrudky. Ocot je moc agresívny, citronová štava je vhodnejšia a aj chutnejšia do všetkých omáčok kde by sa mal pridávať ocot. Vyskúšajte a uvidíte ten rozdiel :-)


  • mesiar50, 2. júla 2013 o 11:19
    Kôpor milujem aj ja...dokonca som ho zvykol miešať aj do tvarohových plniek pri robení koláčov.Tvoja omáčka vyzerá naozaj lákavo.. určite je vynikajúca


  • faktja, 2. júla 2013 o 11:48
    cien... :-)
    ďakujem za komentár, ale práve preto som sem dala tento recept, pretože zo skúsenosti viem, že obyčajne sa robí väčšina podobných prívarkov na sladkokyslo. V našej rodine sme na to nikdy neboli zvyknutí, preto dávam bujón, je to opäť iná chuť, samozrejme, bobkový list zvyknem dávať tiež, ale väčšinou keď robím sýtejšiu verziu so zemiakmi.


  • rulik, 2. júla 2013 o 14:07
    rodina veľmi ocot nemusí tak dávam pochúťkovú kyslú smotanu a trošku cukru, máme ju veľmi radi, dobre, že už začal kôpor, mám ho aj na balkóne


  • modrykamen, 2. júla 2013 o 15:51
    Pani "cien" všetko povedala za mňa - citrónová šťava, cukor, pochúťková smotana. akurát že ja do všetkých smotanových omáčok dávam karamel (2kl ) rozpustený vodou. Ale akože by to bolo, keby všetky rodiny mali rovnaké chute? Tá rôznosť chutí obohacuje môj obzor a inšpiruje ma odskúšať niečo nové a kadečo sa ujme, kadečo nie.


  • hubata, 2. júla 2013 o 18:18
    Koprovka je jednoducho skvelá!


  • salinka, 2. júla 2013 o 18:53
    Tiež robím na sladko-kyslo, ale aj tvoja by mi chutila.


  • jahodka6064, 2. júla 2013 o 20:32
    mnam, mnam


  • kadely, 3. júla 2013 o 13:09
    Je zajímavé, že je i dost těch, kdo ji nemusí. Já ji miluju.


  • boxik, 3. júla 2013 o 13:53
    Kôpru plná záhrada , kôprovka jedno z najmilších jedál na svete, takže vďaka za námet na zajtrajší obed.


  • frezia68, 3. júla 2013 o 14:02
    Výborná omáčka,hoci pridám štipku cukru a citrón.....a ten sekáčik tiež krásny :-)


  • garanco, 3. júla 2013 o 17:20
    Ja robím tiež s bujónom, len dávam kyslú pochúťkovú smotanu, (kôpor máme tiež veľmi radi, dnes trónil v tekvicovom prívarku)


  • mariana33, 3. júla 2013 o 19:04
    mali sme cez víkend...akurát, že nedávam vývar, ale zápražku zalejem mliekom,pridám bobk.list, nové korenie a dochutím soľou, cukrom. Na záver ocot a kôpor nastrihám jemnučko priamo do omáčky. ale aj tá tvoja vyzerá geniálne...skúsime aj túto verziu, kôpru mám v záhradke dosť...:o)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Grilovaná krkovička
Alinov otec bol mäsiar. Jeho syn však jeho remeslo nezdedil. Klobásu urobiť nevie, na mäso je však odborník.

Varecha 28/2014: Grilujeme 3
Časopis Varecha v piatok 11. júla 2014 v denníku Pravda.

Grilovačka na mlyne
V modranskom hone Uherské, pri zurčiacom potoku, stál kedysi mlyn. Mlel vinohradníkom obilie a tí z neho piekli chrumkavé pecne chleba.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 28/2014: Grilujeme 3 Grilujeme 3
Časopis Varecha v piatok 11. júla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist