Kôprová omáčka (fotorecept)

Kôprová omáčka (fotorecept)
Foto: faktja
faktjaFaktja, recept pridal: 2. júla 2013 8:54Ďalšie jeho recepty

Milujem kôpor a kým je čerstvý, používam ho kam sa dá...a samozrejme mrazím...

Suroviny

4
porcie
5
minút
príprava
10
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

Spravíme si svetlú zápražku.
Kôprová omáčka (fotorecept) - obrázok 1

Zalejem vývarom, pridám smotanu na varenie a soľ (ja dávam aj bujón)
Kôprová omáčka (fotorecept) - obrázok 2

Nechám prejsť varom a nakoniec pridám nasekaný kôpor.
Kôprová omáčka (fotorecept) - obrázok 3

Na kôpor a iné sekanie mám takúto super nec po svojej babičke...:-)
Kôprová omáčka (fotorecept) - obrázok 4



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

14 komentárov k receptu
  • cien, 2. júla 2013 o 11:03
    Ja robím kôprovku podobne ale pridávam ešte cukor a citronovú štavu aby bola na sladko-kyslo. Aj mlieko pridávam bobkový list a čierne korenie. Omáčku prelejem cez sitko aby bola ešte jemnejšia a zbavím sa korenia bobkového listu. Potom pridám na jemno nasekaný kôpor. Už nnevarím aby kôpor nestratil farbu. úplne nakoniec ked omáčka trošku vychladne pridám citonovú štavu aby sa nezrazila a neboli hrudky. Ocot je moc agresívny, citronová štava je vhodnejšia a aj chutnejšia do všetkých omáčok kde by sa mal pridávať ocot. Vyskúšajte a uvidíte ten rozdiel :-)


  • mesiar50, 2. júla 2013 o 11:19
    Kôpor milujem aj ja...dokonca som ho zvykol miešať aj do tvarohových plniek pri robení koláčov.Tvoja omáčka vyzerá naozaj lákavo.. určite je vynikajúca


  • faktja, 2. júla 2013 o 11:48
    cien... :-)
    ďakujem za komentár, ale práve preto som sem dala tento recept, pretože zo skúsenosti viem, že obyčajne sa robí väčšina podobných prívarkov na sladkokyslo. V našej rodine sme na to nikdy neboli zvyknutí, preto dávam bujón, je to opäť iná chuť, samozrejme, bobkový list zvyknem dávať tiež, ale väčšinou keď robím sýtejšiu verziu so zemiakmi.


  • rulik, 2. júla 2013 o 14:07
    rodina veľmi ocot nemusí tak dávam pochúťkovú kyslú smotanu a trošku cukru, máme ju veľmi radi, dobre, že už začal kôpor, mám ho aj na balkóne


  • modrykamen, 2. júla 2013 o 15:51
    Pani "cien" všetko povedala za mňa - citrónová šťava, cukor, pochúťková smotana. akurát že ja do všetkých smotanových omáčok dávam karamel (2kl ) rozpustený vodou. Ale akože by to bolo, keby všetky rodiny mali rovnaké chute? Tá rôznosť chutí obohacuje môj obzor a inšpiruje ma odskúšať niečo nové a kadečo sa ujme, kadečo nie.


  • hubata, 2. júla 2013 o 18:18
    Koprovka je jednoducho skvelá!


  • salinka, 2. júla 2013 o 18:53
    Tiež robím na sladko-kyslo, ale aj tvoja by mi chutila.


  • jahodka6064, 2. júla 2013 o 20:32
    mnam, mnam


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 6 komentárov)
  • kadely, 3. júla 2013 o 13:09
    Je zajímavé, že je i dost těch, kdo ji nemusí. Já ji miluju.


  • boxik, 3. júla 2013 o 13:53
    Kôpru plná záhrada , kôprovka jedno z najmilších jedál na svete, takže vďaka za námet na zajtrajší obed.


  • frezia68, 3. júla 2013 o 14:02
    Výborná omáčka,hoci pridám štipku cukru a citrón.....a ten sekáčik tiež krásny :-)


  • garanco, 3. júla 2013 o 17:20
    Ja robím tiež s bujónom, len dávam kyslú pochúťkovú smotanu, (kôpor máme tiež veľmi radi, dnes trónil v tekvicovom prívarku)


  • garanco, 3. júla 2013 o 17:24
    @faktja keď máš záujem pozri si
    » varecha.pravda.sk/recepty/moja-koprova-omacka-fotorecept/...


  • mariana33, 3. júla 2013 o 19:04
    mali sme cez víkend...akurát, že nedávam vývar, ale zápražku zalejem mliekom,pridám bobk.list, nové korenie a dochutím soľou, cukrom. Na záver ocot a kôpor nastrihám jemnučko priamo do omáčky. ale aj tá tvoja vyzerá geniálne...skúsime aj túto verziu, kôpru mám v záhradke dosť...:o)



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist