Kôprová omáčka (fotorecept)

Kôprová omáčka (fotorecept)
Foto: faktja
faktjaFaktja, recept pridal: 2. júla 2013 8:54Ďalšie jeho recepty

Milujem kôpor a kým je čerstvý, používam ho kam sa dá...a samozrejme mrazím...

Suroviny

4
porcie
5
minút
príprava
10
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Spravíme si svetlú zápražku.
Kôprová omáčka (fotorecept) - obrázok 1

2

Zalejem vývarom, pridám smotanu na varenie a soľ (ja dávam aj bujón)
Kôprová omáčka (fotorecept) - obrázok 2

3

Nechám prejsť varom a nakoniec pridám nasekaný kôpor.
Kôprová omáčka (fotorecept) - obrázok 3

4

Na kôpor a iné sekanie mám takúto super nec po svojej babičke...:-)
Kôprová omáčka (fotorecept) - obrázok 4



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 6 ľudí (4,3 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • cien, 2. júla 2013 o 11:03
    Ja robím kôprovku podobne ale pridávam ešte cukor a citronovú štavu aby bola na sladko-kyslo. Aj mlieko pridávam bobkový list a čierne korenie. Omáčku prelejem cez sitko aby bola ešte jemnejšia a zbavím sa korenia bobkového listu. Potom pridám na jemno nasekaný kôpor. Už nnevarím aby kôpor nestratil farbu. úplne nakoniec ked omáčka trošku vychladne pridám citonovú štavu aby sa nezrazila a neboli hrudky. Ocot je moc agresívny, citronová štava je vhodnejšia a aj chutnejšia do všetkých omáčok kde by sa mal pridávať ocot. Vyskúšajte a uvidíte ten rozdiel :-)


  • mesiar50, 2. júla 2013 o 11:19
    Kôpor milujem aj ja...dokonca som ho zvykol miešať aj do tvarohových plniek pri robení koláčov.Tvoja omáčka vyzerá naozaj lákavo.. určite je vynikajúca


  • faktja, 2. júla 2013 o 11:48
    cien... :-)
    ďakujem za komentár, ale práve preto som sem dala tento recept, pretože zo skúsenosti viem, že obyčajne sa robí väčšina podobných prívarkov na sladkokyslo. V našej rodine sme na to nikdy neboli zvyknutí, preto dávam bujón, je to opäť iná chuť, samozrejme, bobkový list zvyknem dávať tiež, ale väčšinou keď robím sýtejšiu verziu so zemiakmi.


  • rulik, 2. júla 2013 o 14:07
    rodina veľmi ocot nemusí tak dávam pochúťkovú kyslú smotanu a trošku cukru, máme ju veľmi radi, dobre, že už začal kôpor, mám ho aj na balkóne


  • modrykamen, 2. júla 2013 o 15:51
    Pani "cien" všetko povedala za mňa - citrónová šťava, cukor, pochúťková smotana. akurát že ja do všetkých smotanových omáčok dávam karamel (2kl ) rozpustený vodou. Ale akože by to bolo, keby všetky rodiny mali rovnaké chute? Tá rôznosť chutí obohacuje môj obzor a inšpiruje ma odskúšať niečo nové a kadečo sa ujme, kadečo nie.


  • hubata, 2. júla 2013 o 18:18
    Koprovka je jednoducho skvelá!


  • salinka, 2. júla 2013 o 18:53
    Tiež robím na sladko-kyslo, ale aj tvoja by mi chutila.


  • jahodka6064, 2. júla 2013 o 20:32
    mnam, mnam


  • kadely, 3. júla 2013 o 13:09
    Je zajímavé, že je i dost těch, kdo ji nemusí. Já ji miluju.


  • boxik, 3. júla 2013 o 13:53
    Kôpru plná záhrada , kôprovka jedno z najmilších jedál na svete, takže vďaka za námet na zajtrajší obed.


  • frezia68, 3. júla 2013 o 14:02
    Výborná omáčka,hoci pridám štipku cukru a citrón.....a ten sekáčik tiež krásny :-)


  • garanco, 3. júla 2013 o 17:20
    Ja robím tiež s bujónom, len dávam kyslú pochúťkovú smotanu, (kôpor máme tiež veľmi radi, dnes trónil v tekvicovom prívarku)


  • mariana33, 3. júla 2013 o 19:04
    mali sme cez víkend...akurát, že nedávam vývar, ale zápražku zalejem mliekom,pridám bobk.list, nové korenie a dochutím soľou, cukrom. Na záver ocot a kôpor nastrihám jemnučko priamo do omáčky. ale aj tá tvoja vyzerá geniálne...skúsime aj túto verziu, kôpru mám v záhradke dosť...:o)


  • dunkelmi, 15. januára 2015 o 13:15
    Mňam..........................



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha v piatok 1. mája v denníku Pravda.


TOPlist