Kôprová omáčka fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 12. júna 2012
Kôprová omáčka (fotorecept)
Foto: babkamt

V záhrade už máme pekný kôpor. Tak som sa rozhodla , že spravím kôprovú omáčku. K omáčke je vhodné podávať aj varené hovädzie mäso Zobraziť celý popisV záhrade už máme pekný kôpor. Tak som sa rozhodla , že spravím kôprovú omáčku. K omáčke je vhodné podávať aj varené hovädzie mäso z polievky .

Suroviny

50 g
2 PL
500 ml
1 ks
Knedľa:
6 ks
2 ks
100 ml
50 ml
100 ml




Postup

  1. 1

    Kôpor umyjem a nakrájam.

    Kôprová omáčka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z masla a 2 kopcovitých polievkových lyžíc hladkej múky spravím bledú zásmažku. Mlieko rozmiešam s kyslou smotanou a zalejem ňou zásmažku. Povarím za stáleho miešania , aby sa mi netvorili hrudky.Osolím omáčku , okorením bielym mletým korením a troškou cukru. Omáčku varím asi 10 minút . Nakoniec pridám ocot a nakrájaný kôpor. Po pridaní kôpru už omáčku nevarím.Aby sa mi netvorila na omáčke kožka , pridám na vrch pár tenkých plátkov masla.Manžel chcel k omáčke varené vajíčka.

    Kôprová omáčka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na knedľu som nakrájala staršie pečivo na malé kocky. Z mlieka , múky , oleja , soli a vajec som vymiešala cesto. Vložila som do neho nakrájané pečivo. Nechala som ho 20 minút odpočinúť. Cesto som rozdelila do dvoch mikroténových vreciek , vyformovala som knedľu. Vrecká som zviazala.

    Kôprová omáčka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Varila som ich 20 minút vo vode.

    Kôprová omáčka (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

margaretka28
Jéj @babkamt ,kôprovku milujeme a s tou varenou plnkou to je super nápad,to mi nenapadlo,ja som naposledy robila kôprovku s haluškami a brokolicou a tiež to bolo mňam a teraz to skúsim s tou plnkou a ani mäso mi chýbať nebude.
helca103
až sem vonia ten tvoj kôpor :-) omáčka aj knedlíky super
tiziana
kôpor mám veľmi rada, cez víkend som varila tiež kôprovú omáčku, síce s pečenými fašírkami a knedľou :d ...ale tvoj krásny tanier ma nadchol, z tých uvedených prísad na plnku vyjde jedna či dve knedle? ĎAKUJEM!
babkamt
@tiziana vyjdú dve knedle.Masu som rozdelila do dvoch sáčkov.Porzri bod 3.@helca103 tento rok sa mi kôpor vydaril. Dala som z neho aj do mrazničky na zimu. Zvyknem ho aj sušiť.
zinnajdha
tá knedľa to je ako náš "šálkový knedlík"- čiže masu nezabalím do mikrotenu, ale rozdelím cca do 4 šálok a uvarím ich vo vode. Ale niekde bol aj recept na takúto knedľu pripravenú v silikonovej bábovkovej forme a v mikrovlnnej rúre ( vraj za 8 minút, neskúšala som).
boxik
Ak by kuchári a kuchtičky nevymysleli nič iné ako kôprovú omáčku môj život by bol naplnený.Moje najobľúbenejšie jedlo.
moni296
ja tiez lubim koprovu omacku. mnam. ale miesto kyslej smotany davam biely jogurt. takze nepotrebujem ani ocot. moja 14-mesacna dcera mi to zje hned. (tak nedavam ani korenie) :-)))
alexola
ja som mala dnes kôprovú omáčku len tak so zemiakmi... zbožňujem ju :)
sjuz
och joj, milujem ale bez mäska, len so strateným vajíčkom a zemiakmi...tuším si musím urobiť, vďaka za pripomenutie!
medulienka122
presne, s tým hovädzím z polievky je to dobrá mňamka, ale aj s vajcom a pod. Je to také "letné" jedlo
hannah22
fantastické, idem sa poobzerať za kôprom, tečú mi slinky..... :))
tatranka
Tento tvoj prestretý tanier mi hovorí z duše.Milujem takto pripravené jedlo.Jednoduché,chutné.
babkamt
sjuz , ja k omáčke tiež nepotrebujem mäso. Môj manžel má rád omáčky.Už sa teším na tekvicovú so zemiačkami.@tatranka a hlavne rýchlo spravené. @alexola teraz je ten správny čas na takéto jedlá.
3sandra3
zaujímavý druh knedlí ... tento spôsob nepoznám, takže vyskúšam, musí byť veľmi chutná
anicka245
dnes som podla tohto receptu robila knedle a boli uuuuuuzasne!!!! odteraz len takto :) dakujem!
babkamt
@3sandra3 prepáč , že ti odpisujem oneskorene . Vyskúšaj a ozvi sa , či ti chutila .
@anicka245 ďakujem za pochvalu receptu .Teším sa s tebou , že sa ti knedle vydarili .
vodnarka1980
Babkamt dakujem za tvoj recept dnes ho určiťe skusim a verím že sa zavdačím mojim stravníkom :-)
julanda
Dnes som robila koprovku, ale so šťahačkou, kyslú smotanu na tento spôsob neznášam. A k nej som vymyslela : urobila som klobásové mäso, naplnila do črievok a osmažila - vynikajúce.
babkamt
@julanda to muselo byť dobré . No čo narobím , keď ten môj chlap má rád koprovú s volským okom alebo s vareným vajíčkom ?
kimlo
S volskym okom alebo varenym vajickom to mam rad aj ja... :-)
elixir
moc pekný recept ...kôprovku som ešte nerobila, urobím tak po svojom,Tvoj recept mi poslúži ako predloha :)
kveta1112
tak to vypada chutne az sem se na to dala a uz aj robim omacku knedlou tak si pochutname
mijaita
U nas koprovka pouze ze zakysane smetany. Zadny cukr ani citron. Je jemna, lehce navinulá, taková sametová :-)
janger
@babkamt , omacky nerobievam casto, tu to tak nie je zvykom. Ale tato tvoja bola u nas nedavno na veceru, je velmi chutna. Jedli sme ju s masovymi gulkami a obycajnou knedlou. Iste zopakujem. Fajn recept, dakujem :-).
grandma
Nechcem vyrývať ale podľa mňa sa tento druh knedle kl tomu nehodí, skôr by som povedala, že kysnutá, ale to je môj názor. Určite sa nájdu takí, čo mi budú protirečiť, ale mne sa to takto nepáči.
babkamt
@grandma nám k tejto omáčke táto knedľa chutí. To však neznamená, že ty si nemôžeš spraviť inú. Takú, čo ti bude po chuti. Koľko ľudí, toľko chutí. To záleží na tebe, pre akú knedľu sa rozhodneš. Možno zvolíš ako prílohu zemiaky.
mijaita
@babkamt krasny knedlik, me zaujal vic nez omacka. Tu varim bezne s houskovym knedlikem, ale tvuj, i kdyz ho znam, jsem jeste nevarila. Ale uvarim! Co se tyce nevhodnosti, vsichni tu mame k necemu vyhrady ale kdyz je recept hezky, lakavy, tak si ho prizpusobime. Ja bych nejedla kure na paprice s bramborovym knedlikem, ani rizek s ryzi, ale i tací jsou mezu námi :-) Hvezdicky z Prahy *****
mijaita
babkamt p.s. nikdz nedavam do koprovkz ocet a cukr, varim pouze navinulou se zakysanou smetanou. Také vaří každý jinak, jako ty knedliky :-)
babkamt
@mitajita je to tak, ako píšeš. Nie je problémom si recept prispôsobiť svojej chuti. Vážim si tvoje hodnotenie. Pridala som sem jeden recept na netradičnú kombináciu jedla. Mám síce nepeknú fotku - recept som pridávala v začiatkoch, no jedlo je dobré. Nebol veľký ohlas, lebo ho ľudia nepoznajú. Neochutnali a už ho zatracovali. Práve si mi ho pripomenula, že som dlhšie nevarila. Pridám link:
 varecha.pravda.sk/recepty/netradicna-kombinacia-fotorecep...
zolik
@Babkamt
k Tvojej knedle, Tvoja koprovka. Ved ako inak :-)
Vyborna, lebo ocot mam este z SK (to je pre mna vzacnost)
Fotka nie je z najkrajsich, ale ako dakujem, si myslim staci ;-)






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia