Konfitovaný zubáč

Konfitovaný zubáč v čokoládovom masle so zelerovým pyré

Autor receptu: klimeczek

Prepájanie chutí a experimentovanie ma neskutočne bavi. Zdolávať a prijímať stále nové a nové výzvy - to je moje. Milujem to rovnako ako ísť proti pravidlám a zaužívaným zásadám. Kombinovať chute, vône a farby je pre mňa skutočným zážitkom... Inšpirujte sa možno netypickým ale o to zaujímavejším receptom.

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Filety zubáča naporcujeme. Jemne osolíme a okoreníme. Dáme variť zeler v mlieku.
  2. Ghee spolu s bôbmi kakaa zohrejeme. Filety ponoríme do čokoládového oleja a pomaly konfitujeme.
  3. Uvarený zeler rozmixujeme na jemné pyré, ktoré zjemníme smotanou a maslom.
  4. Konfitovaného zubáča podávame so zelerovým pyré. Ozdobíme vňaťou z mladého zeleru a kúskami mandlí.